BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - wskaźnik temperatury odwala szopki

Łukasz - 2006-02-20, 10:40
Temat postu: wskaźnik temperatury odwala szopki
wskaźnik temperatury w moim aucie odwala szopki, była cieknąca chłodnica, wymieniłem (jest szczelna), jest nowe wisco, nowy płyn chłodniczy, nowy termostat, a temperatura rosnie sobie w jakimś dziwnym tempie i potrafi po włączeniu ogrzewania opaść nagle o kilka kresek, to wzrasta, to spada, generalnie wskazówce zdarza się latać i kufa fa :evil: nie wiem czego to wina...
BADYL - 2006-02-20, 10:46
Temat postu: Re: wskaźnik temperatury odwala szopki
Łukasz napisa/a:
wskaźnik temperatury w moim aucie odwala szopki, była cieknąca chłodnica, wymieniłem (jest szczelna), jest nowe wisco, nowy płyn chłodniczy, nowy termostat, a temperatura rosnie sobie w jakimś dziwnym tempie i potrafi po włączeniu ogrzewania opaść nagle o kilka kresek, to wzrasta, to spada, generalnie wskazówce zdarza się latać i kufa fa :evil: nie wiem czego to wina...

Dziura powietrzna w układzie chłodzenia.

sarna1 - 2006-02-20, 11:28

u mnie byla to po prostu wina wskaznika - wymienilem go i po sprawie.
Tomek3er - 2006-02-20, 12:31

Najprawdopodobniejsze tak jak napsiał Kirek...
adrian e30 - 2006-02-20, 13:13

zapowietrzony!!!!
kamil.k - 2006-02-20, 19:20

a powiedzcie co jest z moim wskaznikiem

pokazuje dobrze ale jest jedno ale

odpalam auto wskazowka idzie troche do gory
gdy wlacze swiatla wskazowka idzie na zero(tak jakbym wylaczyl stacyjke) i juz tak zostaje
musze wylaczyc swiatla i wlaczyc jeszcze raz i wtedy normalnie pokazuje temperature :?

czasem zdarza sie tez podczas jazdy ze wlacza np kierunkowskaz albo zmienie swiatla na dlugie i wskazowka idzie na zero

normalnie czary-mary :mrgreen:

xvc - 2006-02-21, 12:50
Temat postu: hehe
to jest chyba wada fabryczna :)

u mnie jest to samo.. probowalem wszystkiego i napewno nie jest to u mnie powietrze w ukladzie :)))

chyba poprostu trzeba bedzie kupic nowy wskaznik! :)

pozdr!
xvc

Łukasz - 2006-02-21, 13:05

chyba, że wymienić zegary i sprawdzić jak z innymi....
LUKAS - 2006-02-21, 13:59

Z zegarami to wogole sa szopki !! !

W piątek zamieniłem się z kumplem na zegary. Moje sa jakies nie oryginalne z 84 roku wogole od innej wersji.
Mnie obrotomierz pokazywal odciecie przy 6000-6100 obr. A na zegarach kumpla (325i `86) pokazuje równiutko 6500 obr.
Mnie wskaźnik tem pokazuje dobrze, u kumpla moje zegary tez pokazuja dobrze.
Kumplowi jego wskaźnik temp zawyza, ale u mnie chodzi dobrze :shock:

Czeski filmi :lol:

Łukasz - 2006-02-21, 14:06

Masz racje Lukas, z tymi zegarami to można fioła dostać - u mnie na ten przykład jak mam pełny bak pokazuje 30litrów :roll: , a odciecie tez mam na 6500tys.
xvc - 2006-02-21, 14:47
Temat postu: HEHE
u mnie tylko wskaznik temp. szaleje - kiedys jeszcze od czasu do czasu pomrygala sobie kontrolka od klockow hamulcowych, ale jakos jej przeszlo :)
co do odciecia to u mnie odcina po skali.. tak na oko to bedzie jakies 7300.. ale to chyba przez ten CHIP ;))))

pozdr!