BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Moja Stronka ? POPRAWIONA!!!

Filos51 - 2006-02-18, 19:48
Temat postu: Moja Stronka ? POPRAWIONA!!!
Witam.
Generalnie jeśli chodzi o tworzenie stron www to jestem Kompletnie zielony, ale cos tam mi wyszło i nawet chyba w miare działa więc chciałem zaprezentować moją skromną :oops: twórczość.

Wszystkie Uwagi Tak Negatywne jak i Pozytywne oraz sugestje mile widziane.

OTO adres: http://mojebmw.ovh.org

Pozdrawiam.

P.S. Oczywiście cały czas coś tam dodaje, zmieniam, testuje itp. itd. jednym słowem kombinuje żeby wyglądało coraz lepiej.

Gniewek89 - 2006-02-18, 19:54

stronka taka sobie wymaga dopieszczenia i ja bym stawial na styl bialo czarny wiesz kolory jednolite bo tak to troche malo stylowo
Filos51 - 2006-02-18, 20:03

Witam

Na początku robiłem mniej kolorową ,ale wydawało mi się że jakoś tak pusto wygląda.
Fakt że teraz kolorystyka może troszke przytłaczać a nad stylem musze cały czas pracować.

Pozdrawiam.

Mc - 2006-02-18, 20:09

Ja zrobiłem kilka stron w swoim życiu, i patrząc na to okiem człowieka trochę doświadczonego, to napiszę, że zmierzasz w dobrym kierunku, ale... (zawsze jest to "ale" :) ):
- Trochę mało tam treści (napisz jakąś historię swojej beci)
- jak to napisał Gniewek89 zmień kolorystykę strony, ponieważ ta jest trochę nieczytelna (zdjęcia zlewają się z tłem - gra kolorów też jest ważna, może zrób stronę w kolorach BMW np. czarne tło, a czcionka jasno niebieska i biała lub żólta)

Nie zniechęcaj się... za pół roku będziesz nie takie strony robił :) ...

Filos51 - 2006-02-18, 20:32

Witam

Nad treścia i materiałami cały czas pracuję tzn. zbieram bo niechcę iść na skróty i powielać czyjejś pracy.

Widze po waszych opiniach że kolory wybitnie wam niepodpasowały :)

Pomyśle nad zmianą.

To naprawde moja PIERWSZA strona więc błędy są nieuniknione.

Pozdrawiam.

duchPW - 2006-02-18, 21:19

ja tam się nie znam na stronkach - zwłaszcza od strony graficznej, natomiast widzę, że Twoje teksty wskazują, że jest tworzona przez niezburaczałego, inteligentnego gościa - więc napiszę jak MC - wszystko zmierza w dobrym kierunku - ważne, żeby wnosić coś od siebie, a nie powielać czyjeś schematy - pozdro
pudzian - 2006-02-18, 22:17

jak na pierwszy raz to ok :wink: mam nadzijeje ze bedzie sie rozwijac pozdro
Menel - 2006-02-19, 00:19

jak na pierwszy rzut to lipa..
musisz zrobic oszalamiajace pierwsze wrazenie na nowym kliencie/przegladaczu stron.
jak wszedlem na twoja www to nawet nie mialem ochoty dalej przegladac...
sorry ze tak ostro ale pisze prawde i nie owijam w bawelne :?
mam nadzieje ze bedzie lepiej.pozdro

LUKAS - 2006-02-19, 09:43

hehehe menel Ty to zawsze człowieka podniesiesz na duchu :lol:

Mnie sięstronka podoba, jak pisali poprzednicy popracuj nad kolorystyką i treśicią, ale biorąc po uwagę że to początek to jasne jest że odrazu nie będziemsz miał Bóg wie ile materiałów na niej ;)

Ja popracowałbym nad rozmieszczeniem tej stronki (linki do podstron).

Jak Pioter słusznie zauważył widac że nie robił jej jakiś głąb, wiec kolejny plus ;)

A poza tym nie odrazu Nurburgring zbudowano ;) hehe

Aaa bym zapomniał, ten tekst jest genialny :D

Filos51 napisa³/a:
rasowe nadwozie typu Kombi

hehe poważnie :D

Pozdro!!!

Marcin e30 - 2006-02-19, 12:18

na początek wyrzuć FrontPage'a i zainwestuj w notatnik

wstawiaj na stronÄ™ zawsze kodowanie <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

poszukaj sobie troche o stylach

google.com cie sponsoruje :?:

Gniewek89 - 2006-02-19, 12:21

LUKAS napisa³/a:
hehehe menel Ty to zawsze człowieka podniesiesz na duchu :lol:

Mnie sięstronka podoba, jak pisali poprzednicy popracuj nad kolorystyką i treśicią, ale biorąc po uwagę że to początek to jasne jest że odrazu nie będziemsz miał Bóg wie ile materiałów na niej ;)

Ja popracowałbym nad rozmieszczeniem tej stronki (linki do podstron).

Jak Pioter słusznie zauważył widac że nie robił jej jakiś głąb, wiec kolejny plus ;)

A poza tym nie odrazu Nurburgring zbudowano ;) hehe

Aaa bym zapomniał, ten tekst jest genialny :D

Filos51 napisa³/a:
rasowe nadwozie typu Kombi

hehe poważnie :D

Pozdro!!!

LUKAS mam pytanko i prozbe moge wrzucic ten text o Nurburgring w podpis ?? Ty to masz zawsze takie zarabiste stwierdzonka

LUKAS - 2006-02-19, 13:07

Gniewek89 napisa³/a:
LUKAS mam pytanko i prozbe moge wrzucic ten text o Nurburgring w podpis ?? Ty to masz zawsze takie zarabiste stwierdzonka

hehe ciesze się że się podoba :)
Jeśli to również Twoje marzenie, to jasne że mozesz ;)

Piotrek - 2006-02-19, 13:09

zmien kolory bo te są ochydne , poza tym moze byc.Po przerókach moze byc naprawde ciekawa.

Ps.Tak jak pisał menel , najwazniejsze jest pierwsze wrazenie , a to niestety jest w tym momencie negatywne wrazenie.

Powodzenia w tworzeniu , jak cos pozmieniasz to daj znac :D

Gniewek89 - 2006-02-19, 15:16

LUKAS napisa³/a:
Gniewek89 napisa³/a:

hehe ciesze się że się podoba :)
Jeśli to również Twoje marzenie, to jasne że mozesz ;)
Dzieks i korzystam :)
Filos51 - 2006-02-19, 15:50

Witam.
Stronka przeszła pierwsze korekty wyglądu zgodnie z waszymi uwagami, za które bardzo wszystkim dziękuje. :)

Marcin e30 napisa³/a:
na początek wyrzuć FrontPage'a i zainwestuj w notatnik

google.com cie sponsoruje :?:

FrontPage służy mi do synchronizacji strony w przeglądarkach Firefox i IE.
Dlaczego ? bo inaczej zawartość strony potrafi mi się jeszcze rozjechać i w jednej jest ok a w drugiej wygląda jak po wybuchu. :oops:

Co do Google to dla mnie jest to podstawowa wyszukiwarka i lubię jeśli na stronie jest do niej jakiś odnośnik.

Pozdrawiam.

Marcin e30 - 2006-02-19, 20:32

jeśli z głową wpiszesz kod nic Ci sie nie rozjedzie, ja piszę w notatniku lub jak mam lenia to w zajączku i chodzi mi pod IE i pod Mozillą, ktorej używam na codzień

wiem ze "Google więdzą wszystko" - poszukaj sobie jakiegoś dobrego kursu html'a - dawno dawno temu był dostępny kurs P. Wimmera z wydawnicta Lupus czy jakoś tak i był dość łatwy do przyswojenia

Filos51 - 2006-02-19, 20:52

Witam

Założenie było proste.
Niewiem prawie nic na temat robienia stron, a chcę mieć własną zrobioną przez siebie.
Tak więc "złapałem" to co miałem pod ręką i zacząłem kombinować.

Cały czas czytam w sieci na temat html'a i testuje.
Na obecnym etapie najłatwiej jest mi doszlifować strone w Nvu lub FrontPage.

Poszukam tego kursu dzięki.

Pozdrawiam.

Gniewek89 - 2006-02-19, 21:50

pierwszy raz moja krytyka jest konstruktywna !! Stronka nie najgorsza tak trzymaj najwazniejsza jest wytrwałość chyba tez zrobie stronke ale nie o moto, jakby co pochwale sie wam
sybir - 2006-02-20, 14:58

Jak na początek to jest nieźle. Powodzenia.
sie ma