| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - wyjmowanie gazu i dowod
center - 2006-02-17, 14:04 Temat postu: wyjmowanie gazu i dowod wyjalem sobie juz jakis czas temu gaz i chcialem sie dowiedziec jak to wyglada w wydziale komunikacji..
wystarczy ze podejde z papierem i Pani mi przekresli gaz?
czy trzeba jakies badania zrobic dodatkowe??
Kujon - 2006-02-17, 14:42
robisz badanie tachniczne, przynosisz zaswiadczenie ze stacji diag. do urz miasta , 5zł za podanie + 0,50gr za kazdy zalacznik i pani ci wykresla z dowodu słowo GAZ
duchPW - 2006-02-17, 15:44
ja wyjąłem i w dowodzie dalej mam - najwyżej na następnym przeglądzie powiem, że mi się popsuł i wyjąłem 8)
Marcin - 2006-02-17, 15:56
Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz??
korzuch - 2006-02-17, 17:14
yo!
Pytanie zasadnicze wstawilem sekwencje w dowód niemam wbite i na przegladzie tez bedzie sciema ze gas kaputt co mi zrobi polzei??kiedy stweirdze ze LPG wstawione 2 dni temu??
pozdro
PS robienie przeglądu z gazem to jakas lipa bo i tak sie jedzie do gazownika i podpina pod kompa i sie za to płaci
sybir - 2006-02-17, 18:30
Jak wstawiłeś instalkę lpg to nie musisz jechać na przegląd
tylko do wydz. komunikacji.
sie ma
korzuch - 2006-02-17, 19:09
yo!
PrzeglAD tez mam w dup... sztuka jakich dużo
pozdro
ChriS - 2006-02-17, 19:25
Niedawno wywalałem gaz i to co napisał Kujon to wszystko w tym temacie.W stacji diagnostycznej zrobili mi przegląd dodatkowy czy jakoś tak i płaciłem mniej niż za taki roczny.
A Ty Korzuch kiedyÅ› siÄ™ doigrasz
Menel - 2006-02-17, 19:43
korzuch, policja zabierze ci dowod.jedziesz do znajomych na stacje diagnostyczna po papier ze masz juz wymontowana instalacje,jedziesz na policje,pokazujesz swistek i oddaja ci spowrotem dowod rej. kumasz?
korzuch - 2006-02-17, 19:56
| menel napisa³/a: | korzuch, policja zabierze ci dowod.jedziesz do znajomych na stacje diagnostyczna po papier ze masz juz wymontowana instalacje,jedziesz na policje,pokazujesz swistek i oddaja ci spowrotem dowod rej. kumasz? |
yo!
pozdro
center - 2006-02-17, 23:24
badanie techniczne takie za 100 z hakiem?? tak jak normalne badanie coroczne??
to przy okazji jak bede to kaze sobie wypisac karteczke, nie bede 2 razy placil...
Kujon - 2006-02-18, 01:31
widze ze wszyscy 5000 kombinacji wymyslają, ja podałem jak wygląda sprawa urzędowo , a co kto zrobi to juz jego sprawa , aha i przeglad robi sie dodatkowy a nie podstawowy i jest tańszy.
duchPW - 2006-02-18, 09:49
| Marcin napisa³/a: | | Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz?? | zobaczymy - na razie dobrze mi bez ...
Menel - 2006-02-18, 13:39
| Pioter_W napisa³/a: | | Marcin napisa³/a: | | Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz?? | zobaczymy - na razie dobrze mi bez ... |
masz racje i tak trzymaj bo przy takich cenach jakie mamy teraz to faktycznie sam sie namyslam aby nie wywalic gazowni.
benz 3.65
gaz 2.25 ( nie pisze o stacjach gazowych NO NAME pana ziutka)
jaqub - 2006-02-18, 14:41
| menel napisa³/a: | | Pioter_W napisa³/a: | | Marcin napisa³/a: | | Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz?? | zobaczymy - na razie dobrze mi bez ... |
masz racje i tak trzymaj bo przy takich cenach jakie mamy teraz to faktycznie sam sie namyslam aby nie wywalic gazowni.
benz 3.65
gaz 2.25 ( nie pisze o stacjach gazowych NO NAME pana ziutka) |
bo zima jest to lpg tyle kosztuje... bedzie cieplo to stanieje... ja na 100km oszczedzam na lpg 8pln... czyli na 1000km mam jedno tankowanie lpg gratis czyli +/- 300km za friko (na chwile obecna przy podanych cenach)...
duchPW - 2006-02-18, 14:48
zawsze miał tanieć i często nie taniał, a od kilku lat na pewno ani razu nie wrócił do poziomu sprzed zimy - zresztą jak wróci, to założę lpg - na razie wyjąłem tylko zwężki z dolotu - reszta siedzi
Menel - 2006-02-18, 15:44
| jaqub napisa³/a: | | menel napisa³/a: | | Pioter_W napisa³/a: | | Marcin napisa³/a: | | Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz?? | zobaczymy - na razie dobrze mi bez ... |
benz 3.65
gaz 2.25 ( nie pisze o stacjach gazowych NO NAME pana ziutka) |
bo zima jest to lpg tyle kosztuje... bedzie cieplo to stanieje... ja na 100km oszczedzam na lpg 8pln... czyli na 1000km mam jedno tankowanie lpg gratis czyli +/- 300km za friko (na chwile obecna przy podanych cenach)... |
oki jakub, wiem ze sie oszczedza i nie ukrywam ze jestem zwolennikiem gazu moze dlatego ze nie mam z nim glupich przejsc jak wiekszosc.ale jak narazie roznica jest bardzo mala miedzy benz i gazem i jak tak sie utzryma to po zimie tez wyjmuje instalacje tylko cala a nie tak jak pioter zostawil.zawsze beta lzejsza bedzie i bede mogl sie zmierzyc z beemkami 200 konnymi
|
|