| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 dławi sie na zimnym silniku
chatuuu - 2006-02-11, 11:44 Temat postu: e36 dławi sie na zimnym silniku kurde nadeszla odwilz i moja beti sie rozchorowala. tzn dopoki sie nie nagrzeje to tak jakby nie chciala przypieszac. uczucie jakby zle palila garach.
jak sprawdzic cewki czy dobre
Jakie ewentualnie sa kozty cewek.
jakie kable najlepiej kupic i tez jakie kota mniej wiecej.
podejrzewam tez swiece. wiec jakie najlepiej kupic.
320 e36 coupe z 93 roku
dzieki za opdowiedz.
Wymienilem swiece i dalej nic. objaw ten sam. na zimny silniku podczas ruszania zamochod tak jakby zamulony nie chce przyspieszac. ma taka jakby dziure. chwile to trwa po czym przyspiesza ale tez bez rewelacji.
co to moe jeszcze byc
P.S sprawdzalem wieczorem i nie mam las vegas pod maska. wieck kurde nie wiem co to moze byc
Na rogrzanym silniku problem ustepuje. nie ma go rowniez podczas jazdy na gazie
jaqub - 2006-02-11, 22:57
sprawdz paluchy gumowe laczace swiece z cewka (czy nie sa poparciale itd) koszt szt. ok 20-30pln nowki w aso.. cewki mozna sprawdzic wyjmujac pokolei kazda wpinajac swiece w nia dobra swiece (odpalasz na chwilke autko, najlepiej w dwie osoby i patrzysz czy iskra idzie) tylko trzeba uziemic kabelkiem i cewke lepiej polozyc i nie trzymac w raczkach
koszt cewek nowki +/- 300pln, uzywane 60-100pln...
BOGGY E36 - 2006-02-13, 19:32
sprawdz sondę pewnie zawiesza się i nie daję bogatej mieszanki i na ciepłym jest ok a na zimnym ma za mało paliwa.
Mirek - 2006-02-16, 23:41
Cewki nie sprawdzisz metoda wyciag i poloz na slinku zeby zoabczyc efekty-inaczej iskra (łuk elektryczny) zachowuje sie w wiekszym cisnieniu niz atmosferyczne!!najlepszym sposobem jest podlozenie z inengo auta a w ostatecznosci analizator spalin-cewka wyjdzie na analizatorze -oczywiscie jezeli ktos ma dostep do niego!
koszt nowej cewki to okolo 200zł oryginał
na poczatek posprawdzaj rzeczywiscie stan wizualny tych cewek czy gdzies nie jest guma przysmazona
|
|