BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Czy to pompa czy moze filtr

PepiS - 2004-08-02, 09:23
Temat postu: Czy to pompa czy moze filtr
Jesli silnik nie chodzi na benzynie a chodzi na gazie to:

a). poszla pompa
b). zapchal sie filtr
c). ...?

POMOCY :!:

LUKAS - 2004-08-02, 09:31

Raczej pompa.
Opisz dokładniej co siędzieje. Nie odpala, odpala ale zaraz gaśnie... co się dokładnie dzieje :?:

PS.
Oczywiście to może byćrównież inna przyczyna niż pompa...

PepiS - 2004-08-02, 09:55

problem wyglada nastepujaco:

-nie odpala na benzynie (nawet jak troche pokrece rozrusznik)
- odpala na gazie , a w trakcie jazdy przelaczam na benzyne to nic sie nie dzieje oprocz spadajacych obrotow :evil:
-wiecej grzechow nie pamietam

aha i zrobilem maly test:
odlaczylem doplyw benzyny przy dolocie i zakrecilem rozrusznikiem.
Efekt: nic sie nie dzieje w sensie nie leci wacha.

Podejrzewam ze to pompa sie skonczyla. W razie czego czy nie ma ktos do spredania pompy :twisted: :?:

LUKAS - 2004-08-02, 09:58

Skoro nie leci wacha to na 100% pompa.
PepiS - 2004-08-02, 10:04

dobra ale czy to nie moze byc zapchany filtr paliwa???? Czy mozna zregenerowac pompe??? I najwazniejsze, CZY COS JESZCZE SIE MOZE ROZJEB...???
sarna1 - 2004-08-02, 10:11

mogl pasc jakis przekaznik od pompy - masz do niej dojscie pod kanapa - zdejmij kanape - odkrec metalowa oslone i bedziesz slyszal czy chodzi, a jak chcesz ja sprawdzic to wykrec zanurz w naczyniu z benzyna i sprawdz czy pompuje...
Anonymous - 2004-08-02, 17:57
Temat postu: czy to pompa czy to filtr
hmm moze byc pompa
nie wiem jaki masz silnik i i z ktorego roku.ja kiedys milame e30 z 85r.mialem elektrycnz apompe dokladnie pod siedzeniem kierowcy (oczywiscie pod samochodem) no i mi teznie chcial odpalic samochod.z tym ze ja nie mialem gazu.ale problem byl smieeszny bo spalil mi si ebezpiczenik i pompa nie chodzila.wyminilem za 50gr bezpicznik no i zaczal chodzic :)to glupie spostrzezenie no ale trzweba zaczac od najprostrych rzeczy. jak pompa chodzi to halasuje

PepiS - 2004-08-04, 09:08

jeszcze one more queszczyn. Gdzie jest umiejscowiony przekaznik pompy???
drake - 2004-08-05, 18:42
Temat postu: najpier sprawdź czy dziła sama pompa
Sprawdzenie czy działa sama pompa to nic trudnego , jesli tak ja w wiekszosci bmw pompa ummieszczona jest u ciebie pod kanapą ( w baku , trzeba odkręcić metalową przykrywkę i wykręcić po pompę ) to po wyciągnięcu pompy podpinasz do niej na "krótko" prąd i wiesz na 100% czy działa czy nie, jesli działa to ja zaczął bym najpierw sprawdzenia bezpiecznika o przekaźnika od pompy