| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Czy to pompa czy moze filtr
PepiS - 2004-08-02, 09:23 Temat postu: Czy to pompa czy moze filtr Jesli silnik nie chodzi na benzynie a chodzi na gazie to:
a). poszla pompa
b). zapchal sie filtr
c). ...?
POMOCY
LUKAS - 2004-08-02, 09:31
Raczej pompa.
Opisz dokładniej co siędzieje. Nie odpala, odpala ale zaraz gaśnie... co się dokładnie dzieje
PS.
Oczywiście to może byćrównież inna przyczyna niż pompa...
PepiS - 2004-08-02, 09:55
problem wyglada nastepujaco:
-nie odpala na benzynie (nawet jak troche pokrece rozrusznik)
- odpala na gazie , a w trakcie jazdy przelaczam na benzyne to nic sie nie dzieje oprocz spadajacych obrotow
-wiecej grzechow nie pamietam
aha i zrobilem maly test:
odlaczylem doplyw benzyny przy dolocie i zakrecilem rozrusznikiem.
Efekt: nic sie nie dzieje w sensie nie leci wacha.
Podejrzewam ze to pompa sie skonczyla. W razie czego czy nie ma ktos do spredania pompy
LUKAS - 2004-08-02, 09:58
Skoro nie leci wacha to na 100% pompa.
PepiS - 2004-08-02, 10:04
dobra ale czy to nie moze byc zapchany filtr paliwa???? Czy mozna zregenerowac pompe??? I najwazniejsze, CZY COS JESZCZE SIE MOZE ROZJEB...???
sarna1 - 2004-08-02, 10:11
mogl pasc jakis przekaznik od pompy - masz do niej dojscie pod kanapa - zdejmij kanape - odkrec metalowa oslone i bedziesz slyszal czy chodzi, a jak chcesz ja sprawdzic to wykrec zanurz w naczyniu z benzyna i sprawdz czy pompuje...
Anonymous - 2004-08-02, 17:57 Temat postu: czy to pompa czy to filtr hmm moze byc pompa
nie wiem jaki masz silnik i i z ktorego roku.ja kiedys milame e30 z 85r.mialem elektrycnz apompe dokladnie pod siedzeniem kierowcy (oczywiscie pod samochodem) no i mi teznie chcial odpalic samochod.z tym ze ja nie mialem gazu.ale problem byl smieeszny bo spalil mi si ebezpiczenik i pompa nie chodzila.wyminilem za 50gr bezpicznik no i zaczal chodzic :)to glupie spostrzezenie no ale trzweba zaczac od najprostrych rzeczy. jak pompa chodzi to halasuje
PepiS - 2004-08-04, 09:08
jeszcze one more queszczyn. Gdzie jest umiejscowiony przekaznik pompy???
drake - 2004-08-05, 18:42 Temat postu: najpier sprawdź czy dziła sama pompa Sprawdzenie czy działa sama pompa to nic trudnego , jesli tak ja w wiekszosci bmw pompa ummieszczona jest u ciebie pod kanapą ( w baku , trzeba odkręcić metalową przykrywkę i wykręcić po pompę ) to po wyciągnięcu pompy podpinasz do niej na "krótko" prąd i wiesz na 100% czy działa czy nie, jesli działa to ja zaczął bym najpierw sprawdzenia bezpiecznika o przekaźnika od pompy
|
|