| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Szron wewnÄ…trz auta :|
Marek E30 - 2006-02-05, 11:02 Temat postu: Szron wewnątrz auta :| Cześć,
Dzisiaj rano około 9 wchodzę do mojej E30 i szok! Lusterko wsteczne białe, check komputer cały pokryty szronem, szyby też pokryte szronem od wewnątrz, kilka innych rzeczy też. Czy zdarzyło się już komuś takie coś? Co może być przyczyną? Dodam, że nie dało się odpalić
Pozdrawiam
duchX - 2006-02-05, 11:27
za duzo wody w aucie albo dywaniki przesiakniete woda albo cala wykladzina mokra wysusz auto w srodku bedzie ok nie dalo sie odpalic bo pewnie masz kable stre WN i jak sie zaszronilo pod maska to przebicie i iskre gobilo
kamil.k - 2006-02-05, 12:25
duzo zalezy chyba od wilgotnosci powietrza
u mnie tez raz przy minus 20 byl szron od srodka na szybach a kilka dni pozniej bylo minus 30 i szronu juz nie bylo
tak jak napisal x_e_o_n wytrzep wszystko z samochodu-snieg z dywanikow itp. bo to wszystko paruje i pozniej jest jak jest
moze byc jeszcze opcja ze nagrzewnica ci puszcza plyn
LUKAS - 2006-02-05, 13:22
Nic nowego, przeciez to norma.
jesli dluzej jeździsz samochodem, auto jest rozgrzane a zwlaszcza jak jezdzisz w pare osob i mocno nachuchaja w aucie, a po przyjezdzie dodomu szybko wysiadasz z auta i go zamykasz to normalne jest ze para wodna osiadze na wszystkim w postaci szronu. ja zawsze troche przewietrzam wnetrze i nigdy niemam problemow rano ze jest szron czy cos
Marek E30 - 2006-02-05, 14:00
W sumie wróciłem wczoraj z trochę dłuższej trasy o 22.30 i od razu zamknąłem auto, więc pewnie tak jak mówicie to jest ta przyczyna. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem i się trochę zdziwiłem jak to zobaczyłem
A jeśli chodzi o zapalanie to problemy jak były to przy odwilży (wtedy prawdopowodnie włąsnie KWN były zawilgocone) ale dzisiaj rano było u mnie sporo poniżej 0 stopni...
Pozdrawiam
pabello - 2009-01-17, 14:14
Panowie odgrzewam kotleta. a czy przyczyną szronu może byc to, że auto było bite??
bo tak własnie słyszałem, chyba ze to jakas legenda:P
maaaad - 2009-01-17, 15:04
pabello, może, jeśli było naprawione w sposób niechlujny i po prostu uszczelki nie przylegają wystarczająco dobrze do nadwozia. Wilgoć ma łatwiejszy dostęp do auta i osadza się na elementach wnętrza, a jak trochę zmarznie - tworzy się szron.
MAJSU - 2009-01-17, 15:08
Albo np jakiś magik elektryk zakładał alarm i nie zabezpieczył otworów, u mnie tak było. Wymieniłem uszczelkę szyby na nową, posprawdzałem wszystkie inne i nic ! Potem mechanik odkrył że jakoś dziwnie poprowadzona jest wiązka od alarmu i przez dziurę w karoserii lała się woda.
damiano_e30 - 2009-01-17, 17:42
| Cytat: | | jesli dluzej jeździsz samochodem, auto jest rozgrzane a zwlaszcza jak jezdzisz w pare osob i mocno nachuchaja w aucie |
ja ostatnio siedziałem z jedną laską w aucie trochę czasu to tak nachuchaliśmy że para aż spływała po szybach i jak tu później nie mieć wilgoci w aucie
alexil - 2009-01-17, 17:46
| Cytat: | | ja ostatnio siedziałem z jedną laską w aucie trochę czasu to tak nachuchaliśmy że para aż spływała po szybach i jak tu później nie mieć wilgoci w aucie |
"Siedzieć" z laską w domu, a nie w samochodzie
fil - 2009-01-17, 19:05
| alexil napisa³/a: | | Cytat: | | ja ostatnio siedziaÅ‚em z jednÄ… laskÄ… w aucie trochÄ™ czasu to tak nachuchaliÅ›my że para aż spÅ‚ywaÅ‚a po szybach i jak tu później nie mieć wilgoci w aucie |
"Siedzieć" z laską w domu, a nie w samochodzie |
w domu zona
Jancza - 2009-01-18, 15:25
ja wczoraj zszedlem do auta i mialem zaszronione szyby od srodka zreszta nie pierwszy raz ale u mnie to inna bajka, latem jak robilem swoja e30 to wypchnalem ja z garazu na noc bez lamp tylnich i padal deszcz reszty chyba nie musze pisac, mialem troche wody w prawej komorze bagaznika, wczoraj sie wkur... bo jak mozna skrobac szyby WEWNATRZ wyjalem wykladzine, lod rozbilem srubokretem (o dziwo zima wyszlo latwiej ) resztki dosuszylem suszarka i dzisiaj po mrozie szyby jak z fabryki czyste zobacze co bedzie dalej... ale ewidentnie powodem tego jest wilgoc w srodku auta, a powody jej pojawiania sie sa najrozniejsze
speed - 2009-01-19, 08:48
| fil napisa³/a: | | alexil napisa³/a: | | Cytat: | | ja ostatnio siedziaÅ‚em z jednÄ… laskÄ… w aucie trochÄ™ czasu to tak nachuchaliÅ›my że para aż spÅ‚ywaÅ‚a po szybach i jak tu później nie mieć wilgoci w aucie |
"Siedzieć" z laską w domu, a nie w samochodzie |
w domu zona |
a to Ci peszek
p.s. sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać
norb - 2009-01-22, 17:17
heh normalka u mnie też w e30 jest szron jak jest rano w wewnątrz hehe takie uroki jak sie mam mokro w aucie... ja mam konkretny przeciek ) pzdr
|
|