BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Cyjanopan na lakerze :((((

LuKaSzQ18 - 2006-02-04, 21:59
Temat postu: Cyjanopan na lakerze :((((
Wiem że to śmieszne i moja głupota ale może ktoś z was się z takim czymś spotkal...Wracam sobie dzisiaj do domu z wawy zjechalem z 2 pasmówki w Płońsku i jade drogą gdize 2 pasy i koleś Avensis trąca mi listerko odlatuje mi plastkik,znalzłem go zjechalem na stacje kupiłem klei i go przykleiłem zeby do domu wrocic z plastkiem autko stori pare minut przekonany że wyschło ruszam..okazuje się że nie wyschło a klei przy pędzie wiatru poleciał na drzwi...już nie mam pojęcia czym to zlikwidować...a na dodatek to ojca autko 530d z 2003 roku.. aż mi się płakać chce na myśl że będe musiał łatwić lakierowanie drzwi za swoją głupote ...może ktoś spotkał się z czymś podobnym i jest jakiś środek na pozbycie się tego koleju..
Z góry bardzo dziękuje.

Menel - 2006-02-04, 23:33

buahaha
lukasz moze znajdz jakis sposob na pozbycie sie siebie z domu :mrgreen:
ale masz przechlapane,podskocz do jakiegos dobrego lakiernika itd ,moze maja jakies preparaty,specyfiki,pomysly na to.sam lepiej nie ryzykuj.dasz takiemu specowi z 50 zl i powinien ci pomoc :wink:

KORDI - 2006-02-04, 23:48

Dokładnie tak jak menel napisał jak sie na tym nie znasz to lepiej nie próbuj.... :wink:

Bo trzeba byłoby to zetrzeć papierem wodnym,a później pastą polerską.....i śladu nie ma....nie powinien za to zawołać więcej jak 50zeta.....

Łukasz - 2006-02-04, 23:48

jak dla mnie to medal dla Ciebie za historie zyciowe - ta nie jest pierwsza :? :mrgreen:
Piotrek - 2006-02-05, 00:10

jak byłbym Twoim ojcem to bym Cię wydziedziczył :D
LuKaSzQ18 - 2006-02-05, 00:21

a wiec już wiem na pewno ze nic nieda się zrobić.... ten klei jest taki że wżera się pod lakier pozostaje malowanei drzwi do listwy... i do tego lusterka to przejażczka i głupota będzie ładnie kosztowała.
KORDI - 2006-02-05, 00:24

Po co drzwi malować......?????? :roll: :roll: :roll: :shock: :shock:
Gniewek89 - 2006-02-05, 02:14

KORDI napisa/a:
Dokładnie tak jak menel napisał jak sie na tym nie znasz to lepiej nie próbuj.... :wink:

Bo trzeba byłoby to zetrzeć papierem wodnym,a później pastą polerską.....i śladu nie ma....nie powinien za to zawołać więcej jak 50zeta.....

w sumie to sam bylbys to w stanie zrobic , kup ksiazke zrob to sam i naucz sie jak naprawiac auto bo jak tak dalej pojdzie to w koncu zbankrutujesz a ojciec cie wydziedziczy hehe

metaldaw - 2006-02-05, 09:38

butanol - to jest rozpuszczalnik do klejów cyjano... ale jak zadziała na lakier? tego nie wiem...
MrKrYH_e34 - 2006-02-05, 11:12

heheh ajki zonk .. a moze zchodzi o zwyklego denaturatu ?? ?? albo kup paste tempo i sam zcznij trzec ona jest scierna wiec moze cos pomoze pozdro
luksiarz - 2006-02-05, 15:24

ACETONEM to potraktuj albo zwykłym lakierem do paznokci z lakierem sie nic nie stanie (chyba :) )
KORDI - 2006-02-05, 19:18

Butanol i inne takie niszczą cholernie lakier.....
Pastą Tempo możesz trzeć 2 tyg i nie zetrzesz....choć fakt w inny przypadkach jest bardzo dobra....
Ale tutaj tylko papier wodny i pasta polerska....

duchX - 2006-02-05, 19:23

moim zdaniem nie chce mi sie isc do garazu bo zimno ale papier 2000 troszke wody i zetrzesz tylko trzeba uwazac zeby nie przetrzec obok sladu po kleju ..... potem temp lub G3 i sladu nie bedzie gwarantuje a kazdy alkiernik Ci powie ze sie z tym nie da nic zrobic bo koszt polakierowania drzwii pewnie ze 300 powiedza a usuniecie klaeju koszt moze 30 pln i 20 min roboty .............. ale to twoje pieniadze i twoja sprawa
center - 2006-02-05, 19:27

sprobuj co Ci zalezy, gorzej juz nie bedzie...
powodzenia... i pochwal sie co wymataczyles..pechowcu... 8)

LuKaSzQ18 - 2006-02-05, 20:16

probowalem acetonem ,zmyawczem do paznokci papier 2000 z wodą.. NIC to chyba przenilo pod lakier z kolorem bezbarwny chyba juz zszedl i teraz niema co trzec bo i tak nic nie da....
osd - 2006-02-05, 22:51

Chcialem dodac ze aceton przewaznie rozpuszcza lakier :twisted:
KORDI - 2006-02-06, 00:27

LuKaSzQ18 napisa/a:
probowalem acetonem ,zmyawczem do paznokci papier 2000 z wodą.. NIC to chyba przenilo pod lakier z kolorem bezbarwny chyba juz zszedl i teraz niema co trzec bo i tak nic nie da....

Dlatego Ci pisałem żebyś to dał zrobić lakiernikowi(ale powiedzieć o co Ci chodzi) jak nie orientujesz sie w tych sprawach..... :roll:

Jak zdarłeś lakier to już po ptokach.....trzeba malować drzwi...... :roll: :roll: :?

POZA TYM PISAŁEM ŻE INNYMI SPOSOBAMI ZNISZCZYSZ LAKIER....!!!! :| :|

Menel - 2006-02-06, 00:50

oj tam...zwal to na ptasie gowno :mrgreen:
osd - 2006-02-06, 00:59

A ptak przylecial z okolic Czarnobyla :twisted: .

Nie masz wrażenia ze chcesz być lakiernikiem w zyciu , przydał by Ci sie napewno taki fach :D

misza - 2006-02-06, 09:32

jesli nadal chcesz to usunac sam topolecam ci ETER tyle ze to jest ciezko dostac, rozpuszcza wszystko oprocz lakieru
pozdro

Łukasz - 2006-02-06, 11:22

Zapodaj tacie ten Eter ŁQ18 :mrgreen:
osd - 2006-02-07, 22:12

Eter mozna dostac w chemicznych sklepach np. typu POCH ( Polskie odczynniki chemiczne ) tylko zeby tam kupic trzeba miec firme. Prywatnym nie sprzedaja bo eter mozna wykorzystac do ... lepiej nie mowie bo zamiast do usuniecia kleju z drzwi jeszcze do czegos chlopak uzyje :] .