BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - leje olej ... ciąg dalszy ... [mod edit]

cypis0 - 2006-01-29, 22:55
Temat postu: leje olej ... ciąg dalszy ... [mod edit]
do moderatora niech nie blokuj go zanim ktos mi odpisze pilne musze kupic czesci a nie wiem o co prosic w salonie ktos cos wspominal i watek sie urwal tu link do tego postu !! !

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=11795

duchX - 2006-01-30, 09:07

ja widze tylko 2 zaslepki 3 i 13 ale zanim to kupisz to sprawdz czy napewno z tamtad sie leje bo kupowac to latwo tylko nie widomo czy to jest to a potem znowu bedziesz pisal ze cos sie dzieje spradz czy nie leje spod glowicy spod dekla !! !! albo leje z simeringu na wale
cypis0 - 2006-01-30, 10:14

hmm tu jest problem z pod dekla na bank sie poci po go zdiolem i nie zmienilem uszczelki dostal mrozu i szlag go trafil ale jeszcze skas bede wymienial rozrzad to zobacze a auto na co dzien potrzebuje wiec to musi byc 1dno lub 2 dniowa akcja :) )ale kupieje tak czy owak koszt ich nie przekroczy 10zl a jak parcieja to wymienie je przy jednej robocie:) ale dobra to sie nie mylilem chodzi o 3 i 13 dzieki za potwierdzenie moich domyslów:))
RoboCop - 2006-01-30, 12:19

to nie jest pozycja 3, 13!!! Tak jak pisał Głowa w tamtym wątku to są takie małe gumowe broki, odkręcasz dekiel i masz je wciśnięte z przodu i z tyłu głowicy... nie ma nr w realOEM,
ale jest to tam widoczne na rysunku-nie mogłem znaleźć tego rachunku jak to kupowałem w ASO, bo bym Ci podał, ale serwisant powinien wiedzieć o co chodzi - pamiętaj tego są 4 sztuki...

cypis0 - 2006-01-31, 14:46

http://www.realoem.com/bm...186&hg=11&fg=25

jest ten element w etk pan w salonie pokazal to element nr 13 koszt 5zl szt 4 szt przychodza
tak wiec jutro bede je mial do odbioru i zrobie jakies maly foto story z wymiany tego i moze tez przy okazji z regulacji zaworów dodam

ja sie naszukalem tego elementu a ze sypie sie to czesto ponoc to przyda sie to potomnym:))

[ Dodano: Pią Lut 03, 2006 6:24 pm ]
no i lipa wymienilem pod uszczelka te zaslepki uszczelka nowa i dalej skas kapie. dokladnie z łączenia silnika z skrzynia nie mam pojecia gdzie dalej szukac!!!co poszly uszczelnienia na wale czy co jakies pomysly ??

[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 12:14 am ]
hmm to sie okazala co jeszcze leje
myslalem ze poszedl zimering na wale zdemontowalem wszystko fakt pocil sie ale minimalnie.
a lalo najbradziej z pod uszczelki miski olejowej po -30 stopniach paru strzalach w miske na koleinach lodowych ( gleba 75/50) sie poprostu rozypala nie istniala w zasadzie.
no i niby chop siup ale ten kto kiedykolwiek zdejmowal miske w m20 to wie chyba co to znaczy......masakra powiesisc projektranta (i za sroby przykrecające rozrusznik tez....nastepna poraszka!!) ogolnie wymiana zimera(demontarz skrzyni) i uszczelki w jedna osobe zajol mi 16godzin prawie siedzenia w kanale!!!!!koszmar !! !ja chce juz konca zimy !! !!za duzo mnie ona kosztuje powoli...