| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - i po moscie
duchX - 2006-01-29, 15:35 Temat postu: i po moscie Witam ostatnio slyszlem ze jest mozliowsc zrobienia szpery z E-30 do E-36 sprawa jest wygladalo by na opowiadanie banalnie prosta trzeba przelozyc cala szpere i walek atakujacy do obudowy dyfra E-36 prawdopodobnie wszystko sie miesci i pasuje bez problemu
jaqub - 2006-01-29, 15:50
jaki koszt? tzn ile bym musial wydac djac swoj most do przerobienia... i kto by sie podjal?
duchX - 2006-01-29, 16:07
Jakub ja mowie ze slyszalem ze jest to do zrobienia wydaje mi sie ze jest to mozliwe koszt kupno szpery do E-30 wybijajac walek atakujacy warto odrazu wymienic oba lozyska i simering koszt 185 i przelozyc graty do dyfra E-36 robocizna gora 100 bo tylko prasa potrzebna wiec jak by dobrze poszlo to koszt z nowymi lozyskami chyba ze stare sa dobre to mozna sie zastanowic : 900 z lozyskami 700 i troszke bez lozysk no i olej
jaqub - 2006-01-29, 16:13
+/- 1000pln... mam 320 e36 i ciezko dostac szpere... od mki nie ma klopotu od 1100, 1300 do maks 1500 ale jestr troche rzezby z montazem...
henry - 2006-01-29, 22:59 Temat postu: szpera Witam ! Faktycznie wszystko mozna przelozyc i wymienic tylko pokazcie mi takiego fachowca ,ktory wyreguluje naciagi łożysk w dyfrze ,tak by nie wył i nie rozleciał sie po 1000km.Dyfer ,to moim zdaniem najtrudniejsza rzecz do wyregulowania przy własnoręcznym montażu....PZDR - henry
PS.....oczywiscie tacy szpece są......
Yatzek - 2006-02-01, 17:27
zglaszam sie na ochotnika bo problemu w regulacji mostow tez niemam
> taka szperka to jeszcze pikus czy niema racji ? jestem za podjęciem tej proby teraz tylko kaske trzeba skombinowac i temat dalej sie rozwinie mam nadzieje bo jak ostatnio pytalem to tylko teoria wchodzila w gre a tu trzeba praktyki odrobine
>
> ma ktos most z e36 na poswiecenie ? w ramach eksperymentu naukowoinstrukcujnego
> jak tak to prosze o info
[ Dodano: Sro Lut 01, 2006 5:28 pm ]
mam nadziej ze teraz tego modelator nie usunie !! pozdro dla wszystkich
henry - 2006-02-02, 18:54 Temat postu: dyfer Witam !! ....Gdzies po stolicy pęta sie moja szpera 4,10 (podobno własnie nie jest to szpera a skręcony za mocno dyfer) , ktory chetnie poświęcę na "doswiadczenia" , ale jest to dyfer z E-30 (mała główka). Miał ją brac Smasher ale nic z tego nie wyszło .Moze koledzy z Warszawy wiedza cos więcej. Ja ja mogę poswięcić na "naukowe" doswiadczenia i zyczę sukcesów..........henry
Yatzek - 2006-02-02, 19:25
henry dzieki sliczne jak tylko do niej dotrzeć?? do kogo dzwonic z mila checia wezme sie za sprawdzenie jej i probe tej przerobki
jak tylko sie okaze ze dotrzemy do niej i ze szpera 4;10 to jestem wstanie oposwiecic swoj most z e36
henry - 2006-02-02, 20:54 Temat postu: dyfer .......Wiesz Yatzek , mam nadzieję ,ze koledzy z W-wy czytają forum ,wiec napewno się odezwą. Kto to ma w tej chwili naprawdę nie mam pojęcia...pozdrawiam - henry
ADC - 2006-02-02, 21:51
Taki maly offtop witam Cie henry.Mam zamiar sprawic sobie tez bume a 132 niestety do sprzedania idzie.Jak Twoje Sport Coupe??Pozdrawiam
Yatzek - 2006-02-02, 21:53
hmmm.... , miejmy taka nadzieje bo juz mi to spac niedaje
moze ktos jeszcze jest chcetny bo to ze kolega x_e_o_n juz sie doczekac niemoze kiedy te dyferki polozymy na blacie to juz wiem ...
ale mimo wszystko henry wielkie dzieki za szczre checi ,moze sie ktos odezwie pozdrawiam .
LUKAS - 2006-02-03, 00:25
Porównując dwa dyfry (na samochodzie) z 323i E36 i 325i E30, doszedłem do wniosku że ich korpusy wyglądaja identycznie.
Różnią się jedynie deklem i tym że E36 ma dwie łapy a E30 jedną.
Stąd moje pytanie.
Czy mam rację twierdząc że duża główka w E30 ma ten sam korpus co dyfer w np: 323i E36 (porównuje do 323i E36 ponieważ taką oglądałem).
Jeśli mam rację że korpus jest taki sam, to wystyarczy porzecież przełożyć dekiel tylny z jednej na taki z dwiema łapami i założyć.
Poco kombinować z przekładaniem bebechów ...
PS.
Pisząc o E36 mam na myśle sedan, a nie Compact
Yatzek - 2006-02-03, 09:09
LUKAS własnei po to powstał ten temat zeby raz a dobrze rozwiac wszelkiego rodzaju mniemania opinie ,i moze otwozyc oczy teoretykom itp.
poczekamy moze ktoś sie przyzna do dyfra Henrego
i wtedy bedzi ewszystko wiadomo dokladnie.
apropo dekle rozstawy srob ? lapy trzeba dorabiac a co z polosiami
jeszcze raz apeluje do tych co sa ciekawi a moga poswiacić takie mosty dajcie zanc bo wkoncu moze sie rozwiaze problem i bedzie wszystko wiadomo co jak lezy w czym dokladnie jest problem i czy dziala na aucie!!!
pozdro.
duchPW - 2006-02-03, 10:43
wszystko fajnie, tyle, że temat jest o szperach - nie sądzę żeby ktokolwiek poświęcił dyfer ze szperą dla niepewnych eksperymentów
IPLO - 2006-02-03, 11:02 Temat postu: rrr mojm zdaniem chyba niewrto ostatno widzialem szperw do e36 na ebeyu blisko polskiej granicy bylo. i posza za 160 euro tu w niemczecz do e36 sa tansze ja do e30 jak ktos wie gdzie grzrbac
pozdro.
Yatzek - 2006-02-03, 18:00
to sie zobaczy bo ja jak mam jakas czesc ktora mi lezy to niebawia sie w sprzedawania tylko daje jak komus jest potrzebna.
koszty cala zmota moze i tak ale na przyszlośc innym moze sie przydac bo przewaznie przynajmniej jeden dyfer sie juz ma.
pozatym rozwiejemy wszystkie watpliwaosci "teoria" co za a co przeciw
pozdro.
|
|