BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - rozstaw 4x98 a rozstaw 4x100 - czy beda pasowac

kubus - 2006-01-26, 23:32
Temat postu: rozstaw 4x98 a rozstaw 4x100 - czy beda pasowac
jak w temacie.
Mam do kupienia brock b1 17" tylko ze kolo podaje 4x98. Czy te felgi beda pasować do E30??
Jezeli było to nie bic tylko blokować.

nokerman - 2006-01-26, 23:37

te fele sÄ… z gumy czy aluminium, bo jak z gumy to niewidze problemu, naciÄ…gniesz 8)
kubus - 2006-01-26, 23:38

dalej nie mam odpowiedzi... :(
henry - 2006-01-26, 23:43
Temat postu: Rozstaw
....zdecydowanie nie bedą pasowały.I nie ma co wierzyc w różne "pływające ,śrubowe" patenty.......No i masz odpowiedź.Osobiście odradzam kupno takich felg, chyba ,ze zastosujesz dystanse z przejsciem z 4 x 100mm na 4 x 98 mm....Pozdrawiam - henry
kubus - 2006-01-26, 23:50

dziekuje za odpowiedz :)
mozna zamknąć!!

sesil - 2006-01-27, 07:27

ja powiem tak:
mialem zalozone w starym passacie 1.6d fele z duzego fiata i nie bylo zle, najwazniejsza jest szerokosc otworu centrujacego - wbrew pozorom to wlasnie na tym elemencie spoczywa felga a sruby maja za zadanie tylko utrzymac ja w odpowienim miejscu

ale najlepiej i tak przymierzyc, wiele zalezy rowniez od et (ale to juz osobny topic)
pozdro

Yatzek - 2006-01-27, 18:44

sesil napisa³/a:
ja powiem tak:
mialem zalozone w starym passacie 1.6d fele z duzego fiata i nie bylo zle, najwazniejsza jest szerokosc otworu centrujacego - wbrew pozorom to wlasnie na tym elemencie spoczywa felga a sruby maja za zadanie tylko utrzymac ja w odpowienim miejscu

ale najlepiej i tak przymierzyc, wiele zalezy rowniez od et (ale to juz osobny topic)
pozdro

zgadzam sie z kolegą :) sroby moga być pływajace i niema z nimi problemu wiec w mity ze bije stuka czy ze sie urwie niewierz !! ! na rajdowce mialem takie zawinolem niejeden wachacz z fela a srubie sie nic niestalo :) musisz miec tylko otw.cntrujacy wiekszy lub idealny a jak nie to dokupujesz pierscienie centrujace na wymiar :) pozdro