BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - "Pływająca" obroty

LoveJoy - 2006-01-20, 09:47
Temat postu: "Pływająca" obroty
Cześć,

Dwa dni temu pojawił mi się problem - na ciepłym silniku strasznie "pływają" mi obroty - raz jest 800, raz 1000, raz 1200. Czasami wraca to do normy i jest ok, ale po przejechaniu odcinka X obroty spadają mi do wartości ok 1000 i nie chcą zejść niżej.
Czy może być to silnik krokowy?
I jeszcze jedno - wczoraj i dziś na dwójce - trójce samochód gubi mi moc i "przepada" tzn - wciskam gaz a tu nic, nie przyspiesza, a jak już to strasznie szarpie (jakbym miał wodę w paliwie, ale wątpie bo zawsze tankuję na tej samej stacji i nigdy nie było takiej jazdy, poza tym nalałem szuwaksu do usuwania wody z paliwa). Dzieje się to w dolnym zkresie obrotów - tak między 1500 a 2000. Dodam że na luzie, nawet jak go przegazuje to takich problemów nie ma - czy to może być również wina silnika krokowego?
Sprawa dotyczy 1,8m40

Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Pozdro
LJ

adrian e30 - 2006-01-20, 12:44

przeplywka sie zaciela!!!
Lord Lukasz - 2006-01-20, 13:19

Ja mam czasami taki sam problem i byanajmniej zależy to u mnie od paliwa, np. na stacji A kupuje 10 litrów paliwa, przerywa itp. Paliwo sie kończy i tankuje na stacji B i problemu nie ma, pozatym silnik krokowy też warto wypłukać i nie wiem jak w m40 ale u mnie w m10 jest na przepsutnicy jakiś czujnik i jego sie ustawia.

Przy okazji spytam, podobno na wode dobry jest denaturat, w jakich proporcjach go lać do baku tzn. na ile litrów ile denaturatu :D :D :D

duchX - 2006-01-20, 18:22

heh :) http://forum.beemka-klub....p?p=89458#89458
casus maximus - 2006-01-20, 23:10

postawilbym tu na przeplywke i silniczek krokowy...jak mialem zrabana przeplywke to na benzynie wlasnmie sie tak zachowywal, przy dodawaniu gazu bardzo szarpal....
duchPW - 2006-01-21, 11:46

czyli nic nowego - ponieważ temat wałkowaliśmy już miliony razy, to zamykam

a następnym razem zanim będziemy odpowiadać w tematach juz wałkowanych proponuję pomóc w szukaniu poprzez podanie właściwych słów kluczowych np. falujące obroty