| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z odpaleniem
missar - 2006-01-05, 23:48 Temat postu: Problem z odpaleniem Jestem posiadaczem E30 89" 1,6i zalałem 13 litrów benzyny, przejeczałem na tym 99km
i samochód mi zgasł podczas jazdy (bez żadnego szrpania ) Próbowałem uruchomić silnik ,ale bez powodzenia. Dolałem litr benzyny i na chwile mrukną a potem znowu zgasł. Próbowałem na holu zapalić ale też nie dało to żadnych rezultatów. Czy wlanie większej ilości paliwa pomoż czy może coś się zepsuło - proszę o pomoc
Bruner - 2006-01-05, 23:52
Jak jezdziles na oparach to mozliwe ze wykonczyles pompe paliwa. Pompa jest elektryczna, chlodzona i smarowana paliwem i jest dosc wrazliwa na jego brak lub mala ilosc. Ja staram sie dolewac zawsze jak tylko zapali mi sie rezerwa, jedna pompe juz zalatwilem przez jazde na pustym baku
pudzian - 2006-01-06, 14:45 Temat postu: Re: Problem z odpaleniem Próbowałem na holu zapalić ale też nie dało to żadnych rezultatów. ]
bardzo niedobrze robiles stym holem mogl pasek przeskoczyc i teraz jej wcale nieodpalisz pozdro
center - 2006-01-06, 15:50
najpierw wlej wiecej paliwa, kilka litrow conajmniej, potem sprobuj odpalic..
pompe masz przy nadkolu czy w baku? jak przekrecisz kluczyk na II pozycje to powinienes slyszec czy pompa pracuje czy odmowila posluszenstwa..
zacznij od dolania tak czy owak, pompy w beemkach to czuly punkt...
Bruner - 2006-01-06, 17:40
| center napisa³/a: | | jak przekrecisz kluczyk na II pozycje to powinienes slyszec czy pompa pracuje czy odmowila posluszenstwa |
Pompa w E30 zaczyna pracowac dopiero po przekreceniu kluczyka na rozruch. Przy wlaczonym zaplonie ale bez rozrusznika nie pracuje.
duchPW - 2006-01-06, 17:55
dokładnie
poza tym czasem pompy nie słychać - ani tuż przed jej padaczką, ani tym bardziej po - po prostu mogła się całkiem dobra popma zatrzeć podczas tych 99km
wyjmij pompę i sprawdź na krótko czy chodzi... choc jak chłopaki podejrzewam, że niestety nie
nie pozostaje wówczas nic innego jak kupić zamiennik, wymienić i nie dopuścić już nigdy do podobnej sytuacji
BOGGY E36 - 2006-01-06, 18:02
to prościej będzie jak nalejesz wachy i potrzeba troszkę czasu aby nabiła pompa ciśnienia do układu,nie wiem ile holowałeś autko ale z doświadczenia wiem że jak pompa pracowała na sucho to albo padła albo jak u mnie kręciłem rozrusznikiem dobrą godzinę z przerwami i w końcu zaskoczył.
pudzian - 2006-01-06, 18:25
| BOGGY E36 napisa³/a: | | jak u mnie krÄ™ciÅ‚em rozrusznikiem dobrÄ… godzinÄ™ z przerwami i w koÅ„cu zaskoczyÅ‚. |
dobra masz cegle jak tyle wytrzymala pozdro
BOGGY E36 - 2006-01-06, 18:33
| pudzian napisa³/a: | | BOGGY E36 napisa³/a: | | jak u mnie krÄ™ciÅ‚em rozrusznikiem dobrÄ… godzinÄ™ z przerwami i w koÅ„cu zaskoczyÅ‚. |
dobra masz cegle jak tyle wytrzymala pozdro |
Miałem, to była e21 i w trakcie kręcenia akumulator padł i póżniej na kabelkach z drugiego auta kręciłem.
missar - 2006-01-08, 12:05
No tak Panowie zajeździłem pompe. Dzięki pomocy Brunera udało wyeliminować się inne powody zatrzymania się mojej 316-stki. Stokrotne dzięki Bruner.
A przy okazji czy ktoÅ› zna temat pompy paliwa do 316 podobno pasuje od poloneza z silnikem Rovera?
rogaś318 - 2006-01-08, 17:42
jesli masz w baku to kiedys ktos pisal na forum ze od bory podpasuje..
jeslimasz przy progu to masz juz wiekszepole do oppisu..
MaSTeR - 2006-01-08, 21:17
moja rada wpisz na allegro numer twojej pompy paliwa, anajdzie zamienniki bedzie bez zadnych pasowan z poloneza czy tam rovera etc.
Artur C. - 2006-01-08, 21:21
Tu można kupić: http://sklep.pws.com.pl/index.php?cPath=24_87
missar - 2006-01-12, 22:08
Zamiennik założyłem i znowu śmigam tym razem z pełnym bakiem.
Dzięki wszystkim za pomoc
|
|