| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - co to za rurki kolo przedniego kola?
Menel - 2005-12-25, 00:00 Temat postu: co to za rurki kolo przedniego kola? ostatnio jak umylem podwozie zauwazylem ze mam jakies dziwne rurki kolo kola.w jednym miejscu nawet czasami obciera.co to jest waszym zdaniem? mechanik powiedzial ze to moze popekac w czasie jazdy i nie jest to fabryczne.
co z tym zrobic?
HAMANN E30 - 2005-12-25, 00:07
jakiś dziwny ten wachacz nie spotkałem sie jeszcze w czyms takim
Vindevil - 2005-12-25, 00:23
Widziałem takie wachacze w subaru WRC, więc podejrzewam że to adaptacja samochodu do wyścigów torowych , bo i cała reszta trąci wyścigiem. Zerknijcie na przewody hamulcowe i na szczęki (łapy), też adaptacja z dystansami. Tylko felgi cosik za głęboko siedzą.
Rozwiązanie niezłe , ale nie do jazdy na codzień - żadnych osłon ,przecież to się rozsypie os piasku no chyba że samochód się ściga!
Menel - 2005-12-25, 00:24
mozliwe ze przez to wlasnie nie moge obnizyc bardziej przodu... ?
HAMANN E30 - 2005-12-25, 00:34
| Vindevil napisa³/a: | WidziaÅ‚em takie wachacze w subaru WRC, wiÄ™c podejrzewam że to adaptacja samochodu do wyÅ›cigów torowych , bo i caÅ‚a reszta trÄ…ci wyÅ›cigiem. Zerknijcie na przewody hamulcowe i na szczÄ™ki (Å‚apy), też adaptacja z dystansami. Tylko felgi cosik za głęboko siedzÄ….
Rozwiązanie niezłe , ale nie do jazdy na codzień - żadnych osłon ,przecież to się rozsypie os piasku no chyba że samochód się ściga! |
dokładnie,stabilizator też jest jakiś inny
Vindevil - 2005-12-25, 00:37
Ale nie zmienia to faktu że fajne to zawieszenie 8)
jasiel - 2005-12-25, 01:22
wachacze typowo wyczynowe hamulce tez niczego sobie po prostu kozak ciekaw jestem jak sie jezdzi tym autem smutne jest to ze przy codziennej eksploatacji niestety szybko sie rozsypie (chyba wyglada na bardzo delikatne)
Menel - 2005-12-25, 01:46
no wlasnie nigdy tego nie bylo widac , pierwszy raz umylem bete po 6 miesiacach od spodu z blota i samaru.no i ten tekst mechanika mnie powalil ze to jakies cienkie rurki sa powsadzane i radzi mi to zmienic na oryginalne.
po swietch jade zmienic sprezyny to zobacze czy da sie obnizyc jeszcze o -20 moj zawias.raczej bdzie obcieralo wiec cos wymysle.
HeMP - 2005-12-25, 02:06
moze ktos nie mial wachacza i pospawal cos samemu....tak na sprzedaz
RoboCop - 2005-12-25, 07:19
menel to napewno Twoje auto pierwszy raz widzÄ™ taki wynalazek w e30stce... nie masz tego wpisanego w Briefie?
duchX - 2005-12-25, 10:08
Swojego czasu jezdzilem w Off-Road 'zie i tam sie stosuje cos takiego mozna przerobic ten wahacz zeby nie obcieral o kolo i po sprawie ja bym zostawil to zawieszenie co masz zrobic tylko jak sie rozsypie tuleje z teflonu i bedzie kozak !!! jak bys mogl to wszystko pomierzyc i gdzies wrzocic bylo by extra
LUKAS - 2005-12-25, 10:27
yy uu aa ii yy eee
O kurcze, chciałbym to zobaczyć na żywo ...
Zawias trąci sportem, jak Ci się ogólnie na tym jeździ, jak siętrzyma przód
Pawel-e30 - 2005-12-25, 17:17
mi ostatnio sworzen poszedl i od Darco zakupilem dwa takie wachacze za 100zl podobno sa mocniejsze od tych co mialem. Powiedzcie coś konkretnego bo nie wiem co mam o tym myśleć
Ps.Ps. Darco ma jeszcze dwie sztuki i na zlom chce to oddac
SmasherE30 - 2005-12-25, 18:31
z tego co widze to Menel ma sportowy zawias
spawy na tych wahaczach sa dobre
silentblock wahacza jest aluminiowy, czyli stricte wyczynowy, nawet N grupowe elementy sÄ… z tworzywa sztucznego a nie z metalu!
Taki wahacz jest zapewne dużo lżejszy od seryjnego co poprawia przyczepność koła do nawierzchni bo obniża masę nieresorowaną
Rozumiem Menel że masz takie dwa?
Tarcza niezły wentyl przewody w oplocie anty puchnięciu...
To na pewno Twoja bryka? Jakoś nie chce mi się wierzyć
A Darco to skąd ma takie wahacze do interesu Wacława?!
LUKAS - 2005-12-25, 18:38
Pawle, jesli jeszcze nie założyłęś tych wachaczy do siebie, to weź je zważ OK
Ja zważę swoje (zdemontowane) wachacze i porównamy wagi
RoboCop - 2005-12-25, 18:50
menel nie zaglądałeś pod auto jak je kupowałeś??
Menel - 2005-12-25, 19:12
nie zagladalem bo kupowalem je od dobrego kumpla z poznania.tego co ma teraz bordowego compacta M/// a wczesniej ta niebieska mtechnik II 325 z extra audio i bez grila..wiec pelne zaufanie.
RoboCop - 2005-12-25, 19:21
kojarzę gościa ja nie zaglądałem, bo zaufałem handlarzowi
a jak zajrzałem to nie czekało mnie tam nic interesującego... poza rrrrrdzą
Menel - 2005-12-26, 13:08
oj chlopaki,chlopaki.nie moge juz sie powstrzymac i wklejam linka :
http://e30m3performance.c..._arms/index.htm
myslalem ze ktos jeszcze oprocz mnie lata troche po innych stronkach ale widze ze kazdy lyknal to jak swieze buleczki
troche rozruszalem tematem ta nude przez swieta.
pozdro
LUKAS - 2005-12-26, 13:20
Odrazu wiedziałem
SmasherE30 - 2005-12-26, 14:13
Menel ... nie wyszło Ci ...
jakby ktoś nie wiedział lolipop = cukierek = silentblock wahacza
IPLO - 2005-12-26, 14:33 Temat postu: rr NIEDOBRY NIEDOBRY .no ale i tak ciekawe bo niewiedzailem ze do e30 takie robili
RoboCop - 2005-12-26, 15:10
grrrrh !!
Menel - 2005-12-26, 15:22
no dobra chlopaki zamiast wstawiac jako ciekawostke w innym miejscu zrobilem sobie takie jaja
ale oczywiscie chodzilo mi o to zeby inni zobaczyli ze takie wahacze wystepuja w e30.
pozdro
RoboCop - 2005-12-26, 16:01
nie e30, tylko :
Vindevil - 2005-12-27, 10:19
No no ciekawe co mówisz, ale faktem jest że część ludzisk się choć troszkę oriętuję 8) 8) 8)
Menel - 2005-12-27, 12:54
no i dobrze ze sie orientuja.tak powinno byc na tym forum. ale dlaczego od razu po mnie nie pojechali?
przeciez wiadomo ze w zwyklym trupie to zaraz taki wahacz w podloge zardzewiala by sie wbil..poza tym jak bym mial cos takiego to nie pytalbym sie was.. no i te tarcze z wezami hamulcowymi..dalem ciala moglem uciac troche zdjecia.
pozdro
Yatzek - 2005-12-27, 13:35
nikt niewie jakie masz pojecie wiec milo kminia :)wez pod uwage ze rozne zmoty mozna znaleść w wynalazkach bo jak ma ktos kase a lubi niekoniecznie jakies pascie typu 3006 to takie cus zaklada ! wachacz 1 klasa , przewody to pikus popatrzcie jeszcze na łaczniki,tarcze a jak juz oczko wezmiecie w rece to i jeszcze zaciski siakies kilku tłoczkowe ujzycie siakis wydeszek tez kombinowany pozdro
HeMP - 2005-12-28, 16:11
| menel napisa³/a: | oj chlopaki,chlopaki.nie moge juz sie powstrzymac i wklejam linka :
http://e30m3performance.c..._arms/index.htm
myslalem ze ktos jeszcze oprocz mnie lata troche po innych stronkach ale widze ze kazdy lyknal to jak swieze buleczki
troche rozruszalem tematem ta nude przez swieta.
pozdro |
oj ..menel za szybko .... jeszcze moglismy cos dodac np.klatke,,,,albo jakies turbo .... hehe ...
pozdrawiam
Vindevil - 2005-12-28, 21:22
Tutaj wcale nie ma nic do śmiacia, sam widziałem jak jakiś koleś podjechał do warsztatu (w którym kiedyś pracowałem) golfem II z zawieszeniem sportowym i mówi że mu coś stuka. Zawiezenie miał coś a'la DTM i luzy na łącznikach po pół centymetra ,że aż jedna gałka przy rozebraniu się rozpadła i mówił coby muuuu wykonać twardsze bo to fusek sportofy.
Menel - 2005-12-29, 01:07
jak anegdota to anegdota pojechali moi znajomi na jakis szrot i lataja po nim,lataja i dorwali szpere.pytaja sie dziada ile za to ,a on im mowi" a bierzcie ten zlom za 50 zl bo i tak jest taki stary ze sie zapiekl i obie oski sie kreca"
|
|