BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PRZEDNIE LAMPY E36

TONY H. - 2005-12-19, 22:10
Temat postu: PRZEDNIE LAMPY E36
SIE MA. WPIENIA MNIE BO MI LEWA LAMPA ZAPAROWUJE, JUZ WIDZIALEM W KILKU E36 ZE SIE TAK DZIEJE. CZY KTOS Z TYM COS ROBIL I MOZE MI DORADZIC JAK SIE TEGO POZBYC?
DZIEKI.

jaqub - 2005-12-19, 22:22

mozesz sprobowac uszczelniac silikonem lub kupic nowe lampy (jakies dobre a nie po 200pln szt)... u mnie lekko zachodza mgielka i to nie czesto ale jak wlaczone sa swiatla to cieplo osusza szybke...
Labrador - 2005-12-19, 22:52

Wyciągnij je ściagnij przednie szkło ,bardzo łatwo się je ściaga bo jest przymocowane na takie klamerki.I po osuszeniu i wyczyszczeniu na nowo przyklej gumke która jest między szkłem a obudową lampy, bardzo dobrze nadaje się do tego silikon.Parowanie powinno ustąpić.
TONY H. - 2005-12-20, 09:55

Dzięki, spróbuję tak zrobić, może od razu na gwiazdkę kupię sobie ringi i je wstawię :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BOGGY E36 - 2005-12-20, 15:58

ja rozebrałem skleiłem i dalej parują (ale za to mam czyste jak nówki)są tam z tyłu trakie "wentylatory" tak to nazywam bo nie wiem jak (takie oryginalne szczeliny,i pewnie wilgoć dostaje się tamtędy.
Yatzek - 2005-12-22, 20:41

Witam z ta mgielka mam podobnie a dokladnei robi mi sie na długich :( dopiero musze wlonczyc swiatelka coby odparowalo,lamy sa orginalne, montowalem ringi, wczyscilem uszczelnilem ale pierunskiej mgielki sie niepozbylem:( moze te modele tak maja hehe pozdro.
osd - 2005-12-24, 00:05

W sumie mi lampy nigdy nie parowaly.

Yatzek, a przed zalozeniem ringow tez Ci parowaly ?, czy dopiero zaczely po ich zalozeniu, bo sie zastanawialem nad ich montazem, ale jak mam ryzykowac ciagle zaparowanymi szklami to chyba nie bede tego tykal.

Pozdro

Yatzek - 2005-12-26, 23:15

nio niestety parowaly juz wczesniej bo dla pewnosci sprawdzalem na fotkach ale puki co zjarał mi sie ledzik w jednym z ringow wiec i tak mnie czeka rozbieranie :) jak juz to zrobie to chadry dla 100% pewnosci wysusze pod nagrzewnica i zobaczymy co dalej bedzie ...
Piotrek - 2005-12-26, 23:26

TONY a moze zdenerwujesz sie , zmobilizujesz i ......... załozysz xeony? :D
Yatzek - 2005-12-27, 13:42

TONY a moze zdenerwujesz sie , zmobilizujesz i ......... załozysz xeony?

PYtanie a co mu to da!!!!!!???????
bo raczej nic jesli chodzi o parowanie a jesli o widocznosc to polecam :)

TONY H. - 2005-12-28, 10:49

w styczniu kupie ringi, i bede przeźbił :-)
a tak apropo to skąd wziaść ringi robic samemu czy kupic na allegro, moze macie jakis sprawdzony namiar?
zastanawiam sie tez nad kolorem? zielony pod kolor lakieru czy białe? :roll: :roll: