BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jaki koszt wymiany lancucha rozrzadu w M50

Dziadzia - 2005-11-30, 21:19
Temat postu: Jaki koszt wymiany lancucha rozrzadu w M50
Jaki koszt wymiany lancucha i slizgow i jakie sa obiawy lancuszka ze jest do wymiany .Pozdro
erikson - 2005-11-30, 21:51

oj nieczesto jest do wymiany,a jakie masz obiawy ze myslisz ze to łancuch,masz z vanosem?
GLOWA - 2005-12-01, 02:20

JESLI MASZ Z VANOSEM TO KOSZT WACHA SIE ok.3500!!!!
KIRAS SWEGO CZASU SIE DOWIADYWAL DO SWOJEJ 525.
A CO DO SAMEGO LANUCHA BEZ VANOSA TO KOSZT COS CHYBA OK.300ZL...
OCZYWISCIE MOGE SIE MYLIC JUTRO SPRAWDZE TO CI NAPISZE:)
PZD

Dziadzia - 2005-12-01, 18:31

Mam Vanosa.Slychac z przodu silnika u gory stuki metaliczne jak jest zimny to prawie nie slychac a jak cieply to slychac stuki tak jakby cos metalowego walilo o obudowe z przodu
BOGGY E36 - 2005-12-01, 18:55

możesz to wysłuchać dokładniej,bo to może być 100 różnych rzeczy,jak miałem e21 to poradzili mi abym przyłożył listewkę drewnieną do np.osłony łańcucha i ona wtedy dostaje drgań i jak przyłożysz do niej ucho to wysłuchasz gdzie najbardziej brzęczy.

POZDRAWIAM!

Dziadzia - 2005-12-01, 22:01

to co to jeszcze moze byc? :(
Dziadzia - 2005-12-01, 22:04

powiem tak jak ja sprowadzillem z austrii to ona dlugo stala chodzila pol dnia i zaraz po tym zaczelo sie tzn.zaczelo cos stukac o pokrywe rozrzadu metaliczny dzwiek wiec to moim zdaniem lancuch jest luzny i stuka moze tylko wystarczy slizgi wymienic?
BADYL - 2005-12-01, 22:57

Dziadzia napisa³/a:
powiem tak jak ja sprowadzillem z austrii to ona dlugo stala chodzila pol dnia i zaraz po tym zaczelo sie tzn.zaczelo cos stukac o pokrywe rozrzadu metaliczny dzwiek wiec to moim zdaniem lancuch jest luzny i stuka moze tylko wystarczy slizgi wymienic?

Olej temat - nie zawsze naprawa rozrzadu daje dobry efekt (poczytaj na forum streetracing.pl tam ktos dał do wymiany).Brzeczenie to jak mi powiedział mechanik normalny dzwiek i nie ma sie co przejmowac,po lekim duszeniu auta po podniesieniu machy stukało mi niezle ale chodził chodził i wsio przestawało.

Dziadzia - 2005-12-02, 18:40

dzis rozmawialem z mechanikiem i mowil zeby tego nawet nie ruszac bo nic sie nie stanie bo na wolnych stuka ale na wysokich obrotach juz nie stuka