| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Tasior_KRK ->> 318
Tasior_KRK - 2005-11-09, 20:44 Temat postu: [E30] Tasior_KRK ->> 318 Panowie oto połowiczny wynik pracy mojego kolegi Xeona oraz mój. A dlatego połowiczny bo planów jeszcze dużo tylko brak czasu.
BMW E38 w przyszłym roku !
Rafał auto X_E_O_Na kasuje , to jest forum bmw a nie innych wynalazków
EDIT:Piotrek
Piotrek - 2005-11-09, 20:52
super beta no ale w koncu same fajne są w Kraku Gratulacje Rafał
a co do Mariusza to powiem tylko tyle ZDRAJCA
Jacek E30 - 2005-11-09, 20:58
Spoko, spoko KESKIN 9x16 (215/40) robia swoje, gleba, kolor, widac swiezy lakier, M-Technic I tak to jest to ale lampy tylne przegięcie ja bym zmieniłna ciemną IN PRO... aha i ramki wokół okien na czarno bo nie ma to z niczym kontrastu jeżeli sie auto robi w takim stylu własnie!!!
Ale i tak GIT Ringi jak najbardziej OKI...
VinCent318iS - 2005-11-09, 21:05
Felgi świetne cała bumka jest bardzo zajefajne tylko pare drobiazgów mi ise rzuciło a mianowicie spasujcei dobrze te listewki przy przednim zderzaku no i te tylne lamy out!!!
Felgi mnie rzuciły na kolana jakie koszta, ringi też gitens oraz lakier
slawo - 2005-11-09, 21:10
piekny M-Technic I,felgi rewelka
lampy tyl....wrrr...psuja efekt
Piotrek - 2005-11-09, 21:22
ale te lampy naprawde super wyglądają w realu , pasują pod ten kolor.
Przemass - 2005-11-09, 21:24
felgi rewelacja, okaz jakich mało,
czy dobrze widzę czy z przodu na długich lampach masz również soczewki
masz wywalone długie i wstawione drogowe jeszcze jedna parę czy to jakiś zestaw lampek zakupionych
urbi - 2005-11-09, 21:27
KOOOOOOOOOZAAAAAAAAK
zajeeeeeFAJNA !!! Piotrek to super gosc ! .... 8) 8)
jest naprawde niesamowita podoba mi sie baaaaaardzo
sliczniutka mniam mniam
pytanie :
czmu zamiast dlugich masz soczewke ????
Przemass - 2005-11-09, 21:32
właśnie mnie też to interesuje
urbi - 2005-11-09, 21:39
panie od tej pieknej e30 ! zaslon sobie tablice (o tym panie Piotrze zapomniales )
Piotrek - 2005-11-09, 21:42
wysłałem pw z taką informacją ze moze przysłonic tablice dla własnego bezpieczenstwa aczkolwiek obowiązku takiego nie ma.
KotSylwester - 2005-11-09, 21:52
Kozacko wygląda, światła tylne OUT, Szkoda że nie masz długich świateł z przodu tylko 4 krótkie, śmiesznie to wygląda.
Gleba , felgi KOZAK!!!!
Tasior_KRK - 2005-11-09, 21:54
Dokładnie tak zamiast długich mam drugie soczewki, robił mi to Xeon. Lepiej to wygląd i długie są podpięte pod właśnie tą soczewkę. Nawet u niemców nie widzieliśmy czegoś podobne więc stwierdziliśmy że warto spróbować. Ale zabawy było co niemiara, kilka dobrych godzin pracy. Xeon ma zdjęcia z całego procederu.
A co do felg to kumpel przywózł je z niemiec dokładnie to 9X16" tylko jest ET15 i 30. Aktualnie muszę je odnowić troszkę bo widać na nich ślady użytkowania.
I to co pisał Piotrek, naprawdę te lampy wyglądają lepiej w realu.
center - 2005-11-09, 22:01
z tylu mi sie podoba bardzo, lampki bomba...
felasie spoczko, z przodu mi cos nie gra, tak jakby ta brewka byla za cienka, ale tak czy inaczej wyglada bomba
ognista czerwien testarossa
Jacek E30 - 2005-11-09, 22:19
Czy to nie jest czasem 325iX???
urbi - 2005-11-09, 22:49
a iX nie szly tylko w sedanach ?
iX kojaza mi sie zazwyczaj z tymi nakladkami na blotniki ... a tutaj takowe sa
Jacek E30 - 2005-11-09, 22:59
Nie, w coupe tez szły ale nie wiem jak to sie ma do modeli po face liftingu!!??
KORDI - 2005-11-09, 23:23
Te poszerzenia chyba są zintegrowane z progami.....
Misie podoba i to bardzo....!!!
A lampy też fajne śa...przynajmniej nie te niedotulona lexusy...
Fele,gleba i lampeczki poprostu miodzio.....
Napisz coś o niej....wyposarzenie itd....
I dorzuć fotki środka i silnika....
A co jeszcze planujesz w niej zmieniać....?
Pozdr...!!
duchX - 2005-11-09, 23:40
OJ Piotrus Piotrus ale jestes nie dobry
z tego co mi wiadomo to IX nie wystepowaly w wersji coupe ale moge sie mylic bo skoro 5 wychodzila w coupe i w cabrio to nie wiadomo czego sie mozna spodziewc .
Na temat autka to bedzie sie wypowidac Tasior nie chce sie mu wcinac w temat
POZDR
Piotrek - 2005-11-09, 23:47
| x_e_o_n napisa/a: | OJ Piotrus Piotrus ale jestes nie dobry
z tego co mi wiadomo to IX nie wystepowaly w wersji coupe ale moge sie mylic bo skoro 5 wychodzila w coupe i w cabrio to nie wiadomo czego sie mozna spodziewc .
Na temat autka to bedzie sie wypowidac Tasior nie chce sie mu wcinac w temat
POZDR |
Mariusz nie bądz taki skromny i powiedz kto tak ją slicznie wymalował
Rafał wrzuc foty z przebiegu prac..
Menel - 2005-11-10, 00:18
niezla lalka.szkoda ze czerwona.
felgi miazga.lampy shit. in pro ciemne za ta cene bylyby lepsze.
pzdr
Łukasz - 2005-11-10, 02:04
masz krzywe fotele i lampy tylne na wakacje wyślij, ladny mt1
HAMANN E30 - 2005-11-10, 04:17
Piękna dama, na moje rewelka
HAMANN E30 - 2005-11-10, 04:22
Tasior,powiedz co to za dokładka na tył pod zderzak i gdzie można dostac te nakładki na nadkola (poszerzające)????
duchX - 2005-11-10, 08:07
Ja nie moge tu za duzo pisac bo to Rafala temat niech on sie wypowiada co i jak z autkiem robil a co do dokladki i poszerzen to jest wszystko MTechnik 1 POZDR
Marcin - 2005-11-10, 08:25
Progi i poszezenia to IX, dokladki pod zderzaki to M Technic I, tak dla scislosci.
PZDR
Tasior_KRK - 2005-11-10, 09:24
Samochód kupiłem od kumpla i był jak by to powiedzieć troszkę zniszczony, poobijany i troche pogięty ale nie był nigdzie szczelony. Zamysł był aby kupić szerokie zderzaki i MT II ale jakoś to tak kiepsko pasowało a akurat znalazłem progi u Rutkowskiego w Krakowie. Rzeczywiście są od modelu IX ale IX to nie jest (nie było by zabawy ). Następnie udało mi się kupic całego MT I tak więc nie było się nad czym zastanawiać. Wzór wizualny to był mój pomysł natomisat wykonaniem zajął się Xeon. I trzeba przyznać że koleś jest niesamowity, włożyliśmy w ten samochód wiele pracy. A i tak jeszcze dużo przed nami.
Najciekawsza rzecz to są ringi które robiliśmy Xeonem, ok 7 godzin w piwnici i efekt jest jak na załączonych zdjęciach. One zostały wykonane od podstaw przez Xeona bo jak wiecie dla niego niema rzeczy niemożliwych. Wpadł nam do głowy plan "a gdzyby tak 4 soczewki z przodu ?". Tydzień później już były zamontowane na samochodzie
Niema aktualnie zdjęć środka ponieważ jest w trakcie prac. Teraz jest tylko sportowa kiera MOMO, aluminiowe ringi na zegarkach ale to są drobiazgi.
Staram się teraz kupić fotele RECARO skóra i raczej nie będę ze środkiem przesadzać, może Alcantara.
Co do silnika to 1,8 M10 samochód jest z 82r. produkcji.
Właśnie z Xeonem zastanawiamy się co zamontować pod maską najprawdopodobniej będzie to 1,8 IS. Kilka dni temu kupiłem szperę, a wczoraj odebrałem z piaskowania tak więc to tylko kwestja dni.
To co panowie widzicie na zdjęciach to jest początek prac, na wiosnę jak spotkamy się na jakimś zlocie a napewno się spotkamy to już będzie to co jest w zamysłach wykonawców, a plan jest zacny
Lord Lukasz - 2005-11-10, 09:41
rocznik 82 ? Szczepana świętujesz podwójnie, autko ładniutkie tylko wywal te lampy z tyłu, są po prostu brzydkie, nie pasują ani troche do e30.
Łukasz - 2005-11-10, 09:43
przynajmniej póki co silnik - dychawiczny, włóż od razu coś większego, a nie is-a - apetyt rosnie w miarę jedzenia, a skoro za podobną kase możesz mieć na przykład m20b25, albo m50, to nie widzę sensu, aby wkładać te 136 KM....Np....Baur włozył is-a w kombi (opis w śmigłach), a juz mysli o jakimś 200 konnym potworze....
Wierz mi zaraz będzie Ci za mało.
poobijany pogięty? cóż to znaczy?
pozdro
p.s napraw mechanizm foteli, albo włóż recaro-sporty najlepiej
Lord Lukasz - 2005-11-10, 09:46
Zapmniałem dodać, a co to za kierunki ? szkiełek zapomniałeś dać czy to są przeżroczyste ? i kolejne fotki pokaż nam w dzień w nocy pod latarniami najlepiej uzyskać efekt mega połysku nawet na nie metalicznym kolorze
Felgi mi sie podobają i ten zderzak z przodu bym Ci najchętniej zabrał bo takiego potrzebuje.
RoboCop - 2005-11-10, 10:36
| x_e_o_n napisa/a: |
z tego co mi wiadomo to IX nie wystepowaly w wersji coupe ale moge sie mylic |
kumpel był ze mną na zlocie w Tarnowie iXem coupe na szerokiej lampie, kto był to widział (srebrny na M-Technicu2, rejestracje SK.....) - to w kwestii iX-ów...
a to czerwone auto - no....
brak mi słów
KotSylwester - 2005-11-10, 10:42
Robert, ale to był ix bo VIN-ie ?
Bo chyba nie ma problemu z przerzuceniem gratów do coupe?, z wałem mogą być problemy ale pan stasio pospawa przecież:)
A tak serio to wystarczyło wejść na RealOem.com :
http://www.realoem.com/bm...zone=ECE&arch=0
I widac że były bez problemu...
RoboCop - 2005-11-10, 10:48
org iX - coupe... tylko M-Technic był dorzucony... kto był ostatnio na wyścigach w Skarbimierzu, to mógł oglądać go "w akcji" ewentualnie
na Zlocie w Toronto na torze rallycrossowym... nie mam pod ręką żadnych zdjęć, żeby zapodać...
KORDI - 2005-11-10, 13:57
Chłopaki ale to temat autka Tasiora.....
Który rocznik....????!!!! 82...??no to nieźle..... RESPECT z mojej strony....
Ale faktycznie pomyśl nad większym silnikiem....
Pozdro
cinek_sw - 2005-11-10, 14:45
wow śliczna, ja też chce takiego MT1 szkoda tylko że et 30 mogło być mniejsze ale dobre i to że z tyłu jest 15... lampki powiem tak nie najgorsze, zabewne faktycznie z czerwienią ładnie kontrastują... respect za prace włożoną w te autko... napisz jeszcze coś o zawieszeniu...
rozumiem że oryginalny Mt a nie żaden robiony
Jacek E30 - 2005-11-10, 15:45
Te kierunki to pewnie pleksa
KotSylwester - 2005-11-10, 16:16
Wg mnie zdjął kierunki do zdjęć, bo jeszcze nie kupione... a foto wygląda jakby nie było, ja bym czarne z przodu załozył - po prostu ich nie widać:)
Piotrek - 2005-11-10, 16:36
Rafał ma przezroczyste szkiełka ,w realu super to wygląda.
Łukasz - 2005-11-10, 16:44
i szpere ma i dziewczyne i srebrny kolor auta....
Tasior_KRK - 2005-11-10, 17:05
Dokładnie to co pisze Piotrek, są gładkie szkiełka. Fajnie to wygląda jak się włączy kierunek, jest taki wyraźny
Zawieszenie to sprężyny H&R czerwone a amorki to billestin. Jeździ się jakby gokartem, choć po mieście troszkę ciężko.
Oczywiście MT I jest 100% orginału.
Szpera jest i dziewczyna też
Widzę że sporo kontrowersji wzbudziły moje lapmy tylnie. Mi się podobają a naprawdę w realu wyglądają dużo lepiej, dobże się komponują z kolorem. Ostatnio kupiłem diodowe żarówki na stop i lampa cała jest biała.
Kalina - 2005-11-10, 19:11
Panowie te lampy na żywo wygladaja naprawde zajebiscie .Ogladałem ten samochód ,jak stał pod salonem M-Cars w Kraku i nadziwic sie niemogłem . Bardzo ciekawa koncepcja -Supcio !
SmasherE30 - 2005-11-10, 20:09
ok po kolei ... iXy w 2d były i to nawet w automacie ... mam takiego an osiedlu, mało tego w szerokiej lampie, przy innym na wąskiej dłubałem i miał mieć 400km ale się zes.... no coś nie wyszło
Co do autka to tak
Jesli wkłądałbyś 6 cylindrów to wtedy pół zawieszenia idzie do wymiany ... IS .... to może pomysl o jego uturbieniu? to byłoby już MEGA po całości.
Tylne lampy ... no już miałem pisać że be że fuj i że lepiej byś włożył perłowe takie jak często się w Mkach widuje, ale po 10 minutach gapienia się na fotki dochodze do wniosku że PASUJĄ bo nadają indywidualny charakter autu
Ospoilerowanie spoko, ale mi osobiście nie podobają się te "nakładane" poszerzenia nadkli ... taka tandeta ... jakbyś pred lakierowaniem pomyślał, to byś WYCIĄGNĄŁ nieco blachę nadkoli i byłoby piorunujące wrażenie!
Wnętrza nie oceniam bo nie widziałęm...
Felgi sa bardzo w porządku ... trochę masywnie wygladają w stosunu do lekkości jaką emanuje autko, ale w połączeniu z idealną wręcz glebą całkiem nieźle pasują.
Przednie kierunki ... niech będa przezroczyste, ale nie gładkie ... na serio to musisz zmienić bo nie wygląda dobrze ... nie zawsze kierunek się świeci i tak wygląda jakby Ci go ktoś stłukł...
Lakier bardzo sympatyczny.
Mtech 1 ... spływa miodem .... mniaaaaaaaaaaaaam
Ogólny wygląd auta oceniam na 8,7/10
Powiedz co jeszcze w planie!
POZDRO
LUKAS - 2005-11-10, 23:23
Autko jest napradę piękne, super wygląda!
Gratulujęzdobycie prawie kompletnego MTI, Prawie, ponieważ nie ma spoilera na tylnej klapie.
Poszerzenia od iXa, nie wyglądjaźle, chociaż ...
Baaardzo ładna Bejka
PZDR!
PS.
Wąksa lampa rządzi!!!!
cinek_sw - 2005-11-11, 08:38
ja też bym spopjlera na tylną klapę nie założył.... taa wąska Rules
David - 2005-11-11, 11:32
| Lord Lukasz napisa/a: | rocznik 82 ? Szczepana świętujesz podwójnie, autko ładniutkie tylko wywal te lampy z tyłu, są po prostu brzydkie, nie pasują ani troche do e30. | Kolego zobacz sobie w etk , a nie wydawaj od razu takich krzywdzacych opinii...E30 wychodzily od 1982r.
Scigany - 2005-11-11, 12:43
Kolor przepiekny, ogolnie nie podobaja mi sie czerwone beemki, ale ten kolor jest naprawde extra. Fele fajnie sie komponuja, ladna gleba, lampy tez maja swoj urok, masz lekko skrzywiona przegrode nosowa w nerce ot taka mala uwaga. A moje pytanie jest takie, czy jezdzisz teraz na wlaczonych dwoch swiatlach mijania ? one nie beda razic kierowcow, a powinny dawac dwa razy wiecej swiatla na drodze. chyba tez sobie zaloze takie anielskie oczy, bo fajnie to wyglada, szczegolnie na dwoch parach lamp
cinek_sw - 2005-11-11, 14:54
| Tasior_KRK napisa/a: | | Dokładnie tak zamiast długich mam drugie soczewki, robił mi to Xeon. Lepiej to wygląd i długie są podpięte pod właśnie tą soczewkę. | czytajcie a znajdziecie z tego wynika że w tych drugich soczewkach są światła długie,
Tasior masz dekielki i zdjąłeś bo tak większy kooozak czy poprostu nie było komplecie, jeśli są to pokaż jak wygląda z deklami 8)
KotSylwester - 2005-11-11, 15:27
To kozacko w takim razie. Gdzie szlifują soczewki, żeby zmienić rozpraszanie, celem zmiany geometrii światła z krótkiego na długie.
Czekamy na opis i do dzieła:)
duchX - 2005-11-11, 15:36
A po co ci szlifowanie soczewki przeciez nikt nie pisla o zednym szlifowaniu i geometrii:) swiatla ustawiasz zeby dalej swiecily i tam gdzie powinny chyba proste i nie trzeba tlumaczyc ?
Tasior_KRK - 2005-11-11, 18:58
Co do dekielków do felg to jak je kupiłem to już nie było. Jak kumpel je miał to mu je zaje..., potem udało się je znaleźć u chłopa na polonezie i odzyskać rzecz jasna. Po odzysku dekli już nie było. Będę teraz je dorabiał tylko przez zimę muszę je troszkę odnowić bo są na nich ślady użytkowania.
Co do szczepana to jest naprawdę 82 r. jedna z pierwszych. Motor jeszcze na gazniku Pierburga. No ale już nie długo. Włąśnie szukam czegoś ciekawego. Na wiosnę będzie nowe serce
Yatzek - 2005-11-11, 19:14
Samochód jest mega piękny, lampy wyglądają naprawdę pięknie z tym kolorem. Wiem bo widziałem w realu.
Naprawdę samochód rzucza się w oczy. Tak jak mój już niedługo
Piotrek - 2005-11-11, 23:06
| Tasior_KRK napisa/a: | | Co do dekielków do felg to jak je kupiłem to już nie było. |
Rafał zawsze mogę dać Ci na wzór moje , chyba spasują a pózniej sobie dorobisz.
Menel - 2005-11-12, 03:09
pomysl nad tymi lampami z tylu..jak wiekszosci cos nie pasi to moze lepiej za ta sama cene miec dymione hella lub in pro? zobacz ze gdyby nie te lampy to byla by igla i ideal dla wszystkich....
RoboCop - 2005-11-12, 12:42
menel te lampy są wyróżnikiem - "krakow style" - tylko Piotrek sie wyłamuje
Piotrek - 2005-11-12, 12:44
| RoboCop napisa/a: | menel te lampy są wyróżnikiem - "krakow style" - tylko Piotrek sie wyłamuje |
Robert no myszę sie czyms wyrózniac na tle kolegów
chyba kiedys pojedziemy gdzies i zrobimy sobie sesje same E30
RoboCop - 2005-11-12, 12:50
nie wiem na co czekacie -juz macie 3ładne Beemki w Kraku...
w przyszłą niedzielę organizujemy spota u mnie w Jaworznie - m.in.po to zeby sie obfotografować i obfilmować przed zimą...
napiszę szczegóły w odpowiednim miejscu - sorry za OT
Tasior_KRK - 2005-11-12, 12:59
| Piotrek napisa/a: | | Tasior_KRK napisa/a: | | Co do dekielków do felg to jak je kupiłem to już nie było. |
Rafał zawsze mogę dać Ci na wzór moje , chyba spasują a pózniej sobie dorobisz. |
Bardzo chetnie sobie przymierzę czy będą pasować.
KotSylwester - 2005-11-12, 19:31
Robert, gratuluje poczucia humoru....
| Cytat: | | juz macie 3ładne Beemki w Kraku... |
Myślę że może by się więcej znalazło...
RoboCop - 2005-11-12, 22:29
Krak -cos ok.800 tys mieszkańców... a w Toruniu na ZLOCIE pojawia sie 3 - 4 auta z numerami KR - jak dobrze pójdzie... o to mi chodziło... no chyba, że Beemki z Krakowa jeżdżą na zloty do szwabowa...
korzuch - 2005-11-12, 23:07
| RoboCop napisa/a: | | Krak -cos ok.800 tys mieszkańców... a w Toruniu na ZLOCIE pojawia sie 3 - 4 auta z numerami KR - jak dobrze pójdzie... o to mi chodziło... no chyba, że Beemki z Krakowa jeżdżą na zloty do szwabowa... |
yo!
Sorry za OT ale na wiosne bedą na zlocie w Hamburgu lub Bremen(bmw syndykat lub hamburge30) 2 beemy z numerami GCZ
pozdro
Tasior_KRK - 2005-11-14, 14:51
| korzuch napisa/a: | | RoboCop napisa/a: | | Krak -cos ok.800 tys mieszkańców... a w Toruniu na ZLOCIE pojawia sie 3 - 4 auta z numerami KR - jak dobrze pójdzie... o to mi chodziło... no chyba, że Beemki z Krakowa jeżdżą na zloty do szwabowa... |
yo!
Sorry za OT ale na wiosne bedą na zlocie w Hamburgu lub Bremen(bmw syndykat lub hamburge30) 2 beemy z numerami GCZ
pozdro |
To jest szansa że pojedziemy razem, bo prawdę mówiąc ja też się wybieram na zlot do szkopowa
Baur - 2005-11-16, 14:58
Ładne zdjęcia. Felgi supcio, m technik I nie lubię, ale fajnie że masz Tylne lampy są dla mnie bardzo beeee. Zdecydowanie lepsze i wymagane ciemne IN PRO ! Beemki nie powinno się psuć w ten sposób, bo to się kojarzy z tjuningowanymi nexiami i seicento, a nie z jedynym własciwym tuningiem BMW, czyli german style.
Łukasz - koszty włożenia is-a a porządnego bardzo mocnego m20 (Twój był wyjątkiem) czy m50 to zypełnie dwa światy, więc mylisz się. Tak wogóle to zauważyłem że wystarczy wrzucić big felę z max parapetem, max gleba, wypucować auto i co by to nie było wszyscy się podniecają I tego efektu Ci gratuluję !!
p.s. Proponuję dołączać do fotek zdjęcia kielichów i czołowej przegrody
cinek_sw - 2005-11-16, 15:39
| Baur napisa/a: | m technik I nie lubię, ale fajnie że masz
p.s. Proponuję dołączać do fotek zdjęcia kielichów i czołowej przegrody | może sz rozwinąć swoją myśl odnoście MT I.....
ps. czekamy na zdjęcia
Baur - 2005-11-16, 15:48
M tech I jakoś mi nie podchodzi, podoba mi się jeszcze przednia dokładka, ale progów i szczególnie tylnej nie lubię. Lubię wąska lampę jak jest "czysta" na ładnej sporej feldze. Wtedy optycznie ta felga jest jeszcze większa niz przy m techniku czy szerokiej lampie. Ale to tylko mój gust A fajnie że ma, bo jakby nie patrzeć w dobrym stanie to rarytas.
A zdjęcia kielichów ? Moje widzieliście. Są zdrowiusieńkie, i mam zamiar to utrzymac przez najbliższe lata, kosztem mniejszej ilości achów i echów na widok mojego auta, że za wysokie i za miękkie (szczególnie kombi ma prawo się rozejść w szwach) Oczywiście nie mówie że tyczy się to opisywanego auta, choć kto wie co będzie w przyszłości.
cinek_sw - 2005-11-16, 16:02
wiem o co CI chodizz z tym tyłem ale widzisz np. u mnie nie ma MT I z tyłu i jakby czegoś brakowało, widac wszystko i wnęke od koła zapasowego i cały tłumik, wiec tak bez tej dokładki jakoś taki golas jest z tyłu, chyba ze widziałeś coś fajniejszego do wąskiej lampy niż MT I
RoboCop - 2005-11-16, 16:08
masz rację, przez to auto wygląda jakos "goło"...
oprócz M-TechnicaI można dołożyć mój pakiet Hartge - napewno nie jest oklepany
Baur - 2005-11-16, 16:18
Jak miałem wąską lampe to co prawda widać było wnękę koła itd, ale jakoś to nie raziło, przy srebrnym kolorze. Fakt, jest niby goło, ale ja mam wrażenie CZYSTEJ LINI, nie popsutej spoilerami. Jakoś mi się wtedy bardziej podoba. No i wąska na 16stce, albo 17stce wyglada na niesamowicie przypakowaną. O ten efekt tez mi chodzi. Czysta prosta linia i piękna felga. Na e30.de jest taka czerwona waska lampa na 17stce alpiny. Nic dodać nic ująć. 16stka też robi wrażenie, większe niż przy szerokiej lampie. Ale to już indywidualne gusta, a o gustach.. wiadomo.. No ale o czymś dyskutować na forum trzeba
Tors - 2005-11-17, 14:52
Jak dla mnie autko SUPER! Nie jest to co prawda mój ulubiony kolor ale tu pasuje! "Kontrowersyjne" światła tylne u mnie wzbudzają mieszane uczucia ale to dlatego ze zdjecia są robione w nocy i przy latarniach ( jak widze na kazimierzu ) Moze w dzien by wyszło to wyrazniej. Przednie światła super! Pomysł naprawde dobry tylko ciekawi mnie jak to świeci i jezeli by sie dało to chciał bym zobaczyc zdjecia w dzień przy zgaszonych ringach bo tak mnie to zaciekawiło ze u siebie z chęcią bym zobaczył coś takiego Jeszcze małe pytanko: Duzo było roboty z założeniem soczewek na długie? Ogólnie mi sie autko bardzo podoba choc na zywo wygląda pewnie lepiej. Moze je kiedys zobacze w Kraq bo jestem co tydzien na polibudzie! Pozdrawaim i czekam na dalsze postepy w pracach i tak owocne efekty! PS: M-technic I tutaj naprawde pasuje i mi sie podoba!
puz - 2005-12-03, 00:05
Chyle czoła, auto naprawde super no i masa pracy. Efekt wszyscy widzą jeśli chodzi o maruderów i kwestie lamp, panowie czy wszystkie E30 muszą być takie same? Wydaje mi się, że to ciekawe rozwiązanie! Felunek pierwsza klasa, tą idylle zakłócają mi te nakładki od ix ale to kwestia gustu! Auto naprawde ładne i co najwazniejsze wyróżniajace się. Nie znika w masie takich samych E30.
duchX - 2005-12-04, 23:21
TORS
Co do przerobki na 4 soczewki to roboty jest tak powiem mniej wiecej na jakies 6-7 godzin non stop i potrzebny jest dremel bez tego ciezko widze i najlepiej miec rezerwowy plastik ktory trzyma swiatelka ale da sie zrobic jak widac
Deyna - 2005-12-05, 22:17
Gratuluje wspaniałego efektu !!!!
Samochód zrobiony z wyczuciem i smakiem co przysparza dodatkowego blichtru całości.
Jeśli chodzi o tylne lampy - chylę czoła - komponują się wg mnie świetnie z czerwonym samochodem, a przede wszystkim są oryginalne, w sensie niepowtarzalne... i to się liczy!
Jeszcze raz gratulacje i czekam na zdjęcia wnętrza oraz pod maską...
Pozdr
Tors - 2005-12-09, 19:51
Wielkie dzięki. Mam jeszcze jedno małe pytanko co to jest ten dremel ? Bo nie bardzo moge sobie skojazyc. PS. Bardzo bym był wdzieczny za fotki w dzien autka moga byc na poczte Dzieki i narazie
RoboCop - 2005-12-10, 07:30
Dremel Multi to wielofunkcyjne precyzyjne mikronarzędzie Boscha, wygląda jak miniwkrętarka, jest do tego kilkadziesiąt końcówek o różnym zastosowaniu- kosztuje ok.400zł, przydatne przy aucie
Tors - 2005-12-10, 12:29
Dzięki wielkie za odpowiedz. Tak myślałem ze to o to chodzi ale nie znałem nazwy tego narzedzia:) Bede musiła popytać u znajomych bo ktoś napewno takie coś ma ale lampy to odległa przyszłość i raczej jak coś to po zimie sie tym zajme
duchX - 2005-12-11, 20:18
Male OT ale pseudo Dremela mozna kupic nawet za 150 pln a juz sie da cos tym zrobic
Odpisze za Rafala wnetrze i pod maska bedzie dopiero robione jestem wlasnie w trakcie skladania motoru trzeba jeszcze pomalowac blok i zabrac sie za upychanie silnika
VinCent318iS - 2005-12-14, 13:14
| Cytat: | Tasior_KrK napisał:BMW E38 w przyszłym roku ! |
kurcze no nie wiem widze ze jesteście maniakami przerubek (w b.dobrym smaku) i nie wiem czy wytzrymacie bez pomysłów i pracy bo w E38 to tylko felgi 18stki Mpower(te podwójne pazury) nie żadne katalogi RH AZEV itp. bo to nie pasuje kompletnie do E38 i z tyłu lampy te po liftinngu kryształki i nic iwęcej się nie da zrobić wiec się zastanów czy aby nie zaczniesz się nudzić. Pozdrawiam sam bym chciał bardzo E38 ale po mieście musze miec samochód bardziej street bo ostatnio ise nawet zastanawiałem jak ja bym czymś takim jeździł po ciasnych uliczkach napewno duzó wolniej i nie miał bym takiego fun'u
HeMP - 2005-12-14, 13:21
| menel napisa/a: | niezla lalka.szkoda ze czerwona.
felgi miazga.lampy shit. in pro ciemne za ta cene bylyby lepsze.
pzdr |
nic dodac nic ujac......
Yatzek - 2005-12-17, 01:20
wyglad ok!!! ale cos brzmi w trawie ...... ptaszki cwierkaja....... pozdro hehe
RoboCop - 2005-12-17, 14:50
co ćwierkają, bo niedosłyszałem....
Yatzek - 2005-12-17, 16:45
cos cwierkaja..... tylko chyba sniadanka niejadly mysle ze jak juz zjedza sniadanko wezmą sie za robote i jak skonczą to sie same pochwala pozdro a ćwiknie to jak piekny basik z dobrgo sprzetu tak trzymac i nieprzestawac !! kminic i poprawiac niemiecka technologie hehe
REMUS - 2006-01-13, 00:30
WIDZIAŁEM JA NA ŻYWO JAK WŁOŻY JESZCE SKÓRE TO BEDZIE TACZKA!!
Piotrek - 2006-02-12, 00:11
cos się dzieje w temacie? Tasior Xeon do raportu
duchX - 2006-02-12, 16:28
z powodow technicznych !! z mojej strony prace zostaly zawieszone na czas naprawy mojego autka
dankam - 2006-02-12, 19:26
bez kitu ta bejka wymiata pozdro dla robolków co to robili
duchX - 2006-04-07, 22:16
Silnik juz dzisija zostal wyjety jutro zabieram sie za wsadzanie IS'a jak narazie wszystko zgodnie z planem (szukam baku z pompka do 318is )
KotSylwester - 2006-04-08, 08:19
Baur sprzedaje swojego isa z e30 zapytaj go.
Pawel-e30 - 2006-04-09, 08:36
juz chyba nie sprzedaje
duchX - 2006-04-09, 20:03
a czesci potrzeba bardzo duzo naszczescie motor skrzynia i elektryka juz zrobione jeszcze tylko woda ,wal i paliwo pozostanie kosmetyka i proba odpalania
Melis - 2006-04-09, 21:41
BRAWO!!! auto naprawde zrobione z pomysłem i głową. Chyle czoła wykonawcą bo widac ile pracy było tu włożone... I tak jak wcześniej było pisane... dokończyć swap, niewielkie poprawki, kosmetyka i będzie miodzio!
Pozdrawiam!
Tasior_KRK - 2006-04-12, 20:40
Panowie a dzień sondny już blisko jak to napisano w Bibli BMW
A tak na poważnie to jest bliżej niż dalej i z tego się właśnie cieszę. dziś zamówiłem brakujace elemnty i hulamy na maxa !
Jak tylko zapniemy wszystkie prace na ostatni guzik to przedstawimy z XEONEM nasze wyniki ciężkiej pracy
Pscolka - 2006-04-14, 18:30
Ona jest poprostu... sliczna
Bardzo mi sie podoba ten MT1.
Ringi i fele super, nawet te tylne lampy maja cos w sobie.
A ten czerwony kolorek dodaje jej tylko drapieznosci
pozdrawiam
Pscolka
ps: pasowałaby mi do paznokci
Piotrek - 2006-04-14, 18:44
mnie tez sie bardzo podoba , jest super.
Tylko Rafi nie zamień jej na leksusa
webretti - 2006-04-14, 18:57
Kolor OK
Felgi OK
Lampy - wiejski tuning
całośc - beznadziejnie spasowany, wszędzie coś wisi, nerki zwisają , zderzak przedni krzywy jak ......
spasuj to wszystko do kupy, aby nie było szpar, co nie będzie kuło w oczy to będzie wtedy zajefajna, ale narazie to jest kicha z uwagi na pierdoły, ale jak wiadomo pierdoły potrafią zepsuć cały efekt.....
poczekam na efekt końcowy
[ Dodano: 2006-04-14, 17:59 ]
tylny zderzak też wisi jakoś krzywo i załuz z przodu przeciwmgielne bo te dziury straszą.....
Sobek - 2006-04-14, 19:17
popieram wypowiedz webrettiego ale cicho czekam na koncowy efekt napewno bedzie super tak ze czekam z niecierpliwoscia a tak ogolnie to autko spoko ladne alumki, ringi i mtech 1
Pozdrawiam
duchX - 2006-04-16, 21:35
| webretti napisa/a: | Kolor OK
Felgi OK
Lampy - wiejski tuning
całośc - beznadziejnie spasowany, wszędzie coś wisi, nerki zwisają , zderzak przedni krzywy jak ......
poczekam na efekt końcowy
[ Dodano: 2006-04-14, 17:59 ]
tylny zderzak też wisi jakoś krzywo i załuz z przodu przeciwmgielne bo te dziury straszą..... |
Na temat almp nie bede sie wypowiadal bo mi sie .... podobja i pasuja do wiejskiego tuningu to brakuje troszke
jak bym porobil ladne zdjecia to co drugie auto ma wszystko super spasowane popatrze na twoje jak sie spotkamy to pogadamy zdjecia zrobione 5 godzin po zlozeniu auta wiec wyluzujcie troszke powoli sie zrobi niestety mamy wiesniakow w polsce ktorzy nie potrafia zadbac o nic i trzeba kupowac zderzak w 3 kawalkach i kleic a potem sie pieprzyc z pasowaniem poza tym MT I ma to do siebie ze jest beznadziejna do spasowania
Tasior_KRK - 2006-04-21, 09:41
Lampeczki z tyłu widzę że budzą sporo kontrowersji. Ale to dobrze bo taki miał być ogólny zamysł. Najważniejsze że mi się podoba i napewno takie zostaną. Co do spasowania to samochód mam od roku, a jeździłem nim może dwa miesiące bo całą zimę stał w garażu )szkoda niszczyć lakier). Aktualnie jest w trakcie wykończenia tak więc napewno poprawi się jeszcze kilka elemntów.
A tak na marginesie "Nikt nie jest doskonały"
Cooba - 2006-04-21, 11:43
Trzy lata w Kraku siedze i nie wiedzialem ze takie cudenko sie tam znajduje. Auto bardzo ladne, a co do lamp to mi tez sie podobaja. Pasuja do e30. Tak trzymaj. Mam nadzieje ze w Toronto bede mial okazje oblukac
Pozdro.
misza - 2006-05-06, 21:44
elo elo jak ida prace moze jakies foteczki pokazecie hmm?
duchX - 2006-05-14, 11:07
Wczoraj IS odpalil co prawda pompa do buteli ale zapalil i chodzil dosc dlugo jeszcze jeden weekend i zacznie jezdzic
miroll - 2007-09-06, 12:54
Tasior jakie ET maja twoje Keskiny ? 15 czy 25 ?
|
|