| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - amortyzatory w e30 delphi KYB bilstein cofap NK gabriel itd
madcar - 2005-11-07, 21:28 Temat postu: amortyzatory w e30 delphi KYB bilstein cofap NK gabriel itd jakie z tych amorow polecacie
KYB??
Delphi??
bilstein??
cofap??
Gabriel??
NK germany??
Sash??
Monroe??
Al-ko??
od razu mowie ze spodziewaja sie ze powiecie ze olejowe sa do "kitu"...to chcialbym opinie o "gazowkach" i nie o jakis sportowych tylko poprostu do seryjnego zawieszenia...no moze ew. obnizonego max 40mm(z zaznaczeniem sprezyn ze do seryjnych amorow)
jesli jzu piszecie tez o konkretnych amorach to mozecie tez zapodac od razu ceny...
chcialbym aby powstalo tu male kompedium wiedzy o amorkach do e30...bo to co znlazlem za pomoca "szukaj..." nie satysfakcjonuje mnie
Menel - 2005-11-07, 22:11
BILSTEIN najlepszy ale wiedomo jaka cena
sam mam ALKO zolte gazowe i sa bardzo dobre no i cena z allegro okolo 115zl/szt
cypis0 - 2005-11-07, 22:29
bilstein !!! rewelacja klasa sama w sobie (no poza supersprintem , weitekiem, i koni:))) amorki seryjnie (nie zadna wersja sport) sa wbrew pozorom calkiem przystepne cenowo (nie pamietam dokladnie ale zniajomy do seri 5 i merca e klass) kupowali i wiem ze poruwnywalne do monroe i pare groszy drosze od jakiegos szmelcu typu gabriel... jeszcze sa ok i przystepne cenowo FK sam mam i jestem zadowolony:))
teraz moje odczucia co do gazówek i olejowych (testowalem takie i takie) olej jest znacznie bardziej komfortowy i chyba lepszy na nasze drogi, za to gazówka bardziej bezlitosna dla wygody...ale za to na dobrej drodze i szybkiej jezdzie moim zdaniem stabilniejsza (wiadomo sa twardsze ...fizyka) hmm nie wiem moze to subiektywne odczucie a i jeszcze jedno nie wiem moze to zbieg okolicnosci ale olejowe znacznie wiecej wytrzymuja na naszych drogach niz gazówki....ale jak pisze moze to przypadek ale pare osób tez to potwierdzilo...
Menel - 2005-11-07, 22:41
madcar,moze napisz jak jazde praferujesz i jakie masz alu?
bo wiadomo ze do 17" nie zalozysz standartowych zwyklych olejowych + niskie twarde sprezyny...
madcar - 2005-11-07, 23:35
w tej chwili mam standardowe sprezyny...choc na wiosne bede plaowac jakies ciutke obnizone...
alu mam w tej chwili 15" 7" et 25 ale to jest wersja zimowa z oponkami 185/70R15 dosc spore...ale sa fajne
pozatym nie chodzi mi o mnie..tylko ogolnie o amory do e30..jak ktos ma jakies sugestie ze np te amory nie pasuja np do tkaich felg..bo jemu juz obcieralo..to niech to tez napisze...
w tej chwili ja chce wymienic tylko przody...bo mam olejowe "pewnie orginalne boge badz sash" ale juz sa totalnie na wykonczeniu a z tylu mam calkiem sprawne gazowki monroe sensatrac...(je wymienie kiedy indziej...ale na razie nie ma potrzeby-pewnie przy zmianie sprezyn je wymienie)...
nio tio tyle...
moze cos ktos napisze o tych "tanich" NK germany??
albo o delphi??
"facet" od Kayab...mowil ze bilsteiny b4 to sa slabiutkie...przynajmniej w stosunku do gazowek kayaby (za 200zł/szt)...mozna miec takie zdanie..czy poprostu reklamuje swoj towar??
madcar - 2005-11-07, 23:37
i jeszcze ... podawajcie ceny i adresy firm gdzie mozna kupic te amorki o ktorych piszecie co??
najlepiej byloby jakby mozna bylo kupic je przez inet`a...
cypis0 - 2005-11-07, 23:47
oto ceny
http://www.automotosklep.home.pl/witryna_ie.htm
sklep dość solidny ceny przystepne jeszcze sie nie zawiodlem (to sa ceny orjerntacyjne!!!) pewnie jak ktos poszuka to znjadzie taniej )ale nie wiem czy to paliwo nie wyjdzie w końcowym rachunku wiecej....
w karzdym razie chodzilo mi o pokazanie stosunkowej różnicy cen w poszczególnych markach amorów
cypis0 - 2005-11-07, 23:50
a widze ze link nie dziala jak ma dzialac wiec po lewej kazdy sobie niech wybierze marke i potem wersje i rok i juz jest cala czesci i w tym amorki:))
Menel - 2005-11-08, 00:06
| Cytat: | facet" od Kayab...mowil ze bilsteiny b4 to sa slabiutkie...przynajmniej w stosunku do gazowek kayaby (za 200zł/szt)...mozna miec takie zdanie..czy poprostu reklamuje swoj towar??
|
bueheheh
..to sie nazywa reklama swojej firmy
nie ma bata zeby najgorsze bilsteiny byly gorsze od jakis najlepszych badziewi kayaba czy jak im tam musza byc lepsze i juz.to jak postawisz najlepszego lanosa i zwykla e30 316
jak masz zwykla zawieche to kup zwykle amory olejowe i nie poczujesz roznicy.olejowe robia sie za miekkie tylko po ostrej jezdzie i katowaniu zawieszenia a ty raczej do agresorow nie nalezysz..i nie kupuj tych bezfirmowych z wyzszej polki powyzej 200zl bo po co ci?
cypis0 - 2005-11-08, 00:13
popieram przedmówce słóchać sie kolegów z forum napewno nikt nie chce ci zle doradzić ))
madcar - 2005-11-08, 00:32
| menel napisa³/a: | | ...olejowe robia sie za miekkie tylko po ostrej jezdzie i katowaniu zawieszenia a ty raczej do agresorow nie nalezysz.... |
ale moze zaczne
zastanawiam sie nad bilsteinami b4 a kayabami gazowymi Exel-G
olejowe??...hmnnn chcialbym jednak troszke opuscic "berte" na wiosne tak malutko...max 40mm ...a olejowe nie wiem czy nie ucierpia bardziej na tym...
Menel - 2005-11-08, 00:38
tak jak pisalem..jak bardziej agresywna jazda to tylko gazowe,nie robia sie miekkie po dluzszej jezdzie...a jak masz kase to tylkon bilstein..
zwylke standartowe olejowe to tylko dla traktorow i dla zawiechy gdzie wkladasz piesc midzy kolo a blotnik
|
|